نشست مشترک کارکنان اتاق همدان با مظفر علیخانی معاونت اموراستانهای اتاق ایران

نشست مشترک کارکنان اتاق همدان با مظفر علیخانی معاونت اموراستانهای اتاق ایران

دسته بندی : انجمن ها و تشکل ها شناسه خبر : 3494 تاریخ انتشار : 1399/3/22 توسط 801 نفر دیده شد

نشست مشترک کارکنان اتاق همدان با مظفر علیخانی معاونت اموراستانهای اتاق ایران

مظفر علیخانی معاون امور استان ها و تشکل های اقتصادی اتاق ایران در نشست با کارکنان و مسئولین واحدهای اتاق بازرگانی همدان بیان کرد:

رسالت اتاق ها زمانی محقق میگردد که بعنوان ملجا و پناهگاه فعالین اقتصادی واقع شود که بررسی ها نشان میدهد این مهم در اتاق بازرگانی همدان به خوبی میسر گردیده است.

مظفر علیخانی معاون امور استانهای اتاق ایران با کادر اداری اتاق بازرگانی صنایع معادن وکشاورزی همدان دیدار و گفتگو کرد.

این نشست با حضور اعضای هیئت رئیسه ، دبیرکل اتاق و مسئولین بخش های مختلف  اتاق در سالن جلسات اتاق همدان برگزار شد

گفتنی است در این نشست مشترک دبیر کل و مسئولین واحدهای اتاق همدان  گزارشی از آخرین وضعیت و برنامه های اجرایی واحدهای مختلف اتاق بازرگانی،صنایع،معادن و کشاورزی استان همدان ارائه نمودند.

در این نشست مشترک  ابتدا رئیس اتاق همدان ضمن خیر مقدم و تقدیر از حضور معاون امور استان ها و تشکل های اقتصادی اتاق ایران مختصرا مطابی را از فعالیت های گسترده پارلمان بخش خصوصی استان در حوزه های متعدد ارائه نمود.

 

رئیس اتاق همدان اظهار داشت؛ در حوزه تشکل های اقتصادی از ابتدای دوره هشتم اتاق تاکنون بیش از 19 تشکل اقتصادی فعال در پارلمان بخش خصوصی استان تشکیل شده است.

علی اصغر زبردست اضافه کرد در راستای تعاملات بین المللی استان  7 کشور مورد هدف واقع  شده که از میان در کشورهای عربی با عراق ، عمان و اخیرا سوریه و در کشورهای آفریقایی با کشور غنا تعاملات پیوسته داشته ایم و در کشورهای اروپایی با هلند،اتریش و آلمان با توجه به موارد مشترک در مباحث کشاورزی و .. در حال توسعه روابط تجاری هستیم.

وی در ادامه از همراهی و یکدلی مجموعه هیئت رئیسه و هیئت نمایندگان اتاق همدان در پیشبرد اهداف اتاق همدان تقدیر کرد و تاکید کرد با تلاش های صورت گرفته هم اکنون اتاق بازرگانی استان جایگاه قابل توجهی را در استان نصیب خود ساخته و بعنوان ملجا و  پناهگاهی برای فعالین اقتصادی مورد توجه است.

رئیس اتاق همدان در این نشست از فعالیت ها و راه اندازی دو دفتر نمایندگی  در شهرستان های ملایر و تویسرکان نیز مطالبی را ارائه نمود.

 

مظفر علیخانی معاون امور استان ها و مسئول تشکل های اتاق ایران ابتدا در این جلسه یاد و خاطره پیشکسوتان و بزرگان  اتاق همدان را گرامیداشت و از مرحوم بطحایی و مرحوم بقایی بعنوان افرادی اثرگذار در مسیر شکوفایی اتاق همدان نام برد.

وی  حضور مهندس زبردست را در اتاق همدان فرصتی ارزشمند برای پارلمان بخش خصوصی استان دانست و اظهار داشت امیدوارم فعالین بخش خصوصی این فرصت را  مغتنم شمرده و از حضور ایشان در توسعه اهداف پارلمان بخش استان بهره کافی را ببرند.

وی در ابتدای کلام اذعان داشت بی تردید رسالت اتاق ها زمانی محقق میگردد که بعنوان ملجا و پناهگاه فعالین اقتصادی واقع شود که بررسی ها نشان میدهد این مهم در اتاق بازرگانی همدان بخوبی میسر گردیده است.

معاون امور استان های اتاق ایران اضافه کرد؛گزارشات مدون وارائه خوبی  که از سوی دبیر و مسئولین بخش های اتاق ارائه شد نشان از مدیریتی راهبردی و اثر گذار  و تحولی اساسی در اتاق همدان دارد و ما نیز از دور و نزدیک شاهد توفیقات اتاق همدان  در دوره های هشتم و نهم هستیم.

علیخانی در ادامه نقش دبیران را در پیشبرد اهداف اجرایی اتاق های سراسر کشور بسیار حائز اهمیت دانست.

مظفر علیخانی خاطرنشان ساخت مطالعه تطبیقی در اتاق های همسطح  در منطقه نشان میدهد،اگر قرار باشد اتاقی به جایگاه والای خود برسد به چند شاخص و مولفه نیاز دارد که مهترین  و به نوعی ملموس ترین آن داشتن ساختمانی آبرومند در شان پارلمان بخش خصوصی است، معاون امور استانهای اتاق ایران تاکید کرد داشتن یک ساختمان ارزشمند برای اتاق ها صرفا یک ساختمان نیست بلکه مکانی است برای هم اندیشی، تضارب آرا و گفتگویی متعالی که در این راستا  تلاش های خستگی ناپذیر اتاق همدان در تدارک این مهم قابل ملاحظه است وامیدوارم بزودی شاهد افتتاح ساختمان جدید اتاق همدان به عنوان یک پایگاه برای فعالین اقتصادی باشیم.

 

علیخانی اضافه کرد در آینده ای نزدیک افتتاح ساختمان جدید اتاق بازرگانی همدان بعنوان یک گام نخست قطعا در رشد و تعامل با ذی نفعان اتاق چه در دولت و چه در  بخش خصوصی و درخشش اتاق همدان در سطح ملی و منطقه و همچنین ایجاد یک پایگاه عمیق تر و مطمئن تر  برای فعالین اقتصادی خودنمایی خواهد کرد.

 

وی توجه ویژه به موضوع آموزش وپژوهش را یکی دیگر از شاخص های بسیار مهم و تاثیر گذار یک اتاق پویا برشمرد و اذعان داشت؛ میزان ساعات دوره های  آموزشی و فعالیت های پژوهشی اتاق همدان غرورآفرین بوده ،ایشان تاکید کرد در مباحث توسعه همواره این موضوع مطرح است که  اساس توسعه انسان هست و انسان توسعه یافته انسان فرهیخته ای است که آموزش دیده است ،لذا همکاری های ارزشمند واحد آموزش اتاق همدان  با دانشگاه های معتبر استان و کشوردر حوزه های تخصصی و مهارتی ناظر به این معنا است و تبلور این مهم در ساختار اتاق، نیروهای توانمند خواهد بود.

 

معاون امور استان های اتاق ایران  درادامه از تدوین و اصلاح  آیین نامه عضویت با هدف تسهیل گیری در راستای بستر سازی عضویت راحت تر  و سریع تر  به معنای زمینه سازی جهت اجرای حکم قانونی عضویت فراگیرخبر داد و اضافه کرد

آیین نامه قبل در شش سرفصل  در مقام اجرا مشکلاتی را از خود بروز داد که با مشورت اتاق های سراسر کشور و تشکل ها ی اقتصادی، چالش ها شناسایی شد و جلسات فنی در این راستا برگزار شد و پیشنهاد را به شورای راهبردی ارائه دادیم که در آنجا تصویب و در جلسه اخیر هیئت رئیسه  نیز به همت  جناب شافعی به تصویب رسید که در ادامه تقدیم شورای عالی نظارت خواهد شد.

 

وی در مورد بحث خدمات مشاوره ای فنی و تخصصی  به این نکته اشاره کرد که خیلی از صاحبنظران بر این باورند که ماموریت اصلی اتاق ارائه سرویس و خدمت به اعضا است و  در همه جای دنیا فلسفه تاسیس و فلسفه استمرار اتاق ها  شناسایی مشکلات اعضا وارائه سرویس های  مرتبط  به آنهاست  وی موضوع  عضو محوری را مورد تاکید قرار داد و  در این باره  خاطر نشان ساخت حتی  موضوع مشاوره ی اتاق های بازرگانی به سران سه قوه نیز ناشی از همین موضوع و اتخاذ سیاست هایی از جانب سه قوه جهت ارائه خدمات بهتر به اعضا می باشد.

معاون امور استانهای اتاق ایران در ادامه به موضوع فعالیت های اتاق همدان در بحث مسئولیت های  اجتماعی  اشاره کرد  و اذعان داشت این سنت حسنه از قدیم الایام در رفتار مردم ایران نهادینه شده که ساخت سرپناه برای 35 خانوار آسیب دیده روستای کنارک که در سیل اخیر سیستان و بلوچستان منازل خود را کاملا از دست داده بودند از مهمترین اقدامات اتاق همدان در حوزه مسئولیت های اجتماعی  به شمار میرود که بسیار شایسته و حائز اهمیت است.

وی در پایان خواستار مشارکت اتاق های سراسر کشور  با معاونت امور استان ها در راستای  تجمیع موارد حوزه آسیب شناسی و بهبود محیط کسب وکار و اصلاح محیط قانونی و مقرراتی و انعکاس آن به اتاق ایران  در راستای دسترسی به مطالبات قعالین اقتصادی سراسر کشور شد.

در ادامه دکتر مظفر علیخانی با حضور در نشست با اعضای هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی همدان ضمن تقدیر از فعالیت های صورت گرفته اعضا در پیشبرد اهداف والای اتاق همدان اظهار داشت؛اعتقاد بنده بر این است دستگاه های دولتی عموما و بانک مرکزی خصوصا از اتاق بازرگانی انتظار دارد مطالبی کارشناسی ،تخصصی و پخته ای ارائه دهد و اگر توصیه به کاری می نماید ؛سلبی یا ایجابی، منطق و ادله ای قوی نیز ارائه نماید.

این مقام ارشد اتاق بازرگانی  کشور با اشاره به موانعی که  تحریم ها و  مسائل و مشکلات سیاسی و همچنین تاثیرات اقتصادی بیماری کرونا بر شرایط اقتصادی کشور حاکم کرده  تاکید کرد  باید پذیرفت بخش اعظمی از مشکلات و موانع توسعه اقتصادی کشور ناشی از خود تحریمی ها و نامساعد بودن محیط های کسب و کار داخلی است که بی تردید موثر تر از تحریم های خارجی بوده است.

معاون امور استانها و مسئول تشکل های اقتصادی اتاق ایران تاکید کرد در شرایطی که کشور در  جنگ تمام قد  اقتصادی  قرار دارد و از  فعالین اقتصادی بعنوان افسران و سرداران این جنگ یاد میکنیم  منطقی نیست با اتخاذ سیاست های نادرست  دست و پای افسران این جنگ  را غل و زنجیر کنیم.

 ایشان تاکید کرد هراندازه  که بدخواهان و دشمنان این کشور محدودیت های متعدد را برفعالان اقتصادی تحمیل میکنند مانیز باید روزنه های بیشتری ایجاد کنیم و  با مقررات زدایی  و ارائه تسهیلات بیشتر تاثیر این محدودیت ها راتا حد زیادی خنثی کنیم.

وی با تاکید بر این مهم که هم اکنون سیاست های ارزی بر سیاست های تجاری ما سایه انداخته اذعان داشت   %85 تولید ما متکی بر واردات است و این بدان معنیست که ارزی که صادر میکنیم در جای دیگری برایش ارز دیگری هزینه شده است.

 

علیخانی در این باره اظهار داشت در نود و پنجمین نشست شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی  10پیشنهاد از سوی کمیته ارزی و دبیرخانه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی مطرح شد که در نهایت ۷ بند مورد توافق قرار گرفت و مقرر شد بند های دیگر آن در کمیته‌ای تخصصی بررسی شود. این پیشنهادها در مورد نحوه بازگشت ارز حاصل از صادرات بود، موضوعی که این روزها به دغدغه بسیاری از فعالان اقتصادی تبدیل شده است

معاون امور استان های اتاق ایران در نشست با اعضای هیئت نمایندگان اتاق همدان در مورد  برخی موارد ارزی مطرح شده  از سوی هیئت نمایندگان  اظهار داشت تمدید مهلت رفع تعهد ارزی، حل مشکل پایه صادراتی، تسهیل فرآیند واردات در مقابل صادرات، تامین ارز برای واردات از محل ارز صادراتی، تعیین سقف صادرات برای کارت‌های جدید الصدور، واگذاری اثبات اهلیت صادر‌کنندگان به تشکل‌های ملی و ایجاد نرخ ارز ترجیحی، ۷ پیشنهادتصویب شده این نشست بود که امیدواریم تاثیرات ملموسی را در اصلاح شرایط ایجاد نماید.

در ادامه مظفر علیخانی با سفر به شهرستان ملایر و بازدید از کارخانه کیان  کرد ملایر  در جمع  فعالین اقتصادی خاطر نشان ساخت:

اتاق ایران امروز وظیفه دارد تمام قد در کنار تشکل‌های صنعتی کشور باشد تا زمینه و بستر حضور این تشکل‌ها را در جامعه بین‌المللی و جهانی، انتقال تکنولوژی، واردات مواد اولیه مورد نیاز، ماشین‌آلات و تجهیزات، مدیریت علمی و دسترسی به بازار براساس اقتصاد علمی را هموار کند.

مظفر علیخانی ادامه داد: امسال نخستین جشنواره بین‌المللی برترین‌های مبل و منبت دنیا مردادماه در شهر تاریخی ملایر برگزار خواهد شد و ما هم برحسب وظیفه‌ای که داریم اطلاع‌رسانی‌های لازم در سطح ملی و بین‌المللی را انجام دادیم و در این خصوص  برای تمامی کشورهای دنیا دعوت‌نامه ارسال شده است.

وی افزود: در تیم داوری این جشنواره ملی خوشبختانه دو داور اعضا  هیئت علمی دانشگاه ملایر حضور دارند و این افتخار را دارم که خود نیز به ‌عنوان سخنران در این مراسم حضور دارم.

علیخانی با اشاره به شرایط سخت موجود در کشور گفت: امروز ما  در شرایطی هستیم که صنعت و اقتصاد کشور با چالش‌های مختلفی روبروست که مهم‌ترین چالش نامساعد بودن محیط کسب‌وکار است و این مشکل به تنهایی قادر است، اقتصاد ایران را از رقابت با اقتصاد منطقه‌ای عقب براند.

این عضو ارشد اتاق بازرگانی ایران ادامه داد: چالش دیگر که کشور و تولیدکنندگان ما با آن روبرو هستند تحریم‌های ظالمانه‌ای است که روزبه‌روز شدیدتر و مشکلات را برای تولیدکنندگان دوچندان می‌کند؛ متأسفانه در چند ماه اخیر کرونا نیز به این چالش‌ها اضافه شده و اقتصاد ملی را  دچار بحران و مشکلات عدیده ای ساخته است.

وی ادامه داد: با توجه به شرایط به ‌وجود آمده در کشور و با شیوع ویروس کرونا صنعت مبل و منبت نسبت به سایر صنایع بیشترین آسیب و ضرر را داشته‌اند به‌طوری‌که در بحث مبلمان منزل، فصل فروش بهمن و اسفندماه سال گذشته و در بحث مبلمان اداری فصل فروش فروردین و اردیبهشت‌ماه امسال را از دست دادند، که با بسته شدن واحدهای تولیدی و صنعتی و عدم حضور مردم و خریداران در نمایشگاه‌ها با کاهش درآمد روبرو و مشکلات فراوانی برای آنان ایجاد شده است.

علیخانی ادامه داد: صنعت مبل و منبت در چنین شرایطی تاکنون توانسته است روی پای خود بایستد اما نیاز است که با حمایت مالی و پرداخت تسهیلات مناسب بخشی از ضررهای آن‌ها جبران شود.

علیخانی ادامه داد: در بسیاری از مراکز تولید مبل سطح کشور نیز مشکلاتی به وجود آمده است، از پرداخت مالیات گرفته تا حقوق کارگران، که این موارد در شورای مرکزی مطرح شد و امیدواریم بتوانیم قدم کوچکی در راستای حمایت از تولیدکنندگان و رفع مشکلات آنان برداریم.

وی  اظهار داشت: متأسفانه در بین مسئولین این ذهنیت وجود دارد که صنعت مبلمان یک صنعت بسیار ثروتمند است و فقط افرادی با توان مالی بالا در آن فعالیت می کنند درصورتی که اینگونه نیست و این صنعت بیشتر از صنایع دیگر در این دوران آسیب دیده است.

معاون امور استانها و تشکل‌های اقتصادی اتاق ایران در پایان ابراز داشت: باتوجه به شرایط نامساعد  اقتصادی که در کشور وجود دارد حضور سرمایه‌گزاران و انتقال تکنولوژی روز دنیا برای این صنعت در ملایر یک موفقیت بزرگ است که نصیب این شهرستان شده است.

گفتنی است حضور در دو  مجمع موسسین فرش و موسسات آموزشی اتاق همدان ، بازدید از پروژه ساختمان اتاق بازرکانی همدان  نیز از دیگر برنامه های  سفرمعاونت امور استانها  و مسئول تشکل های اقتصادی اتاق بازرگانی ایران به استان همدان بود.

عنوان سایت مرجع :
آدرس سایت مرجع : لینک
اتاق بازرگانی صنایع معادن و کشاورزی همدان
آرشیو خبرنامه ها
اتوماسیون اداری
ثبت نام آنلاین کارت بازرگانی
طرح شکایات
تماس باما
نقشه سایت
English