هشتمين جلسه کميته صنعت، معدن و تجارت روز دوشنبه شانزدهم تيرماه 1399 با حضور رياست اداره استاندارد شهرستان ملاير در نمايندگي اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و کشاورزي همدان در ملاير برگزار شد.
به گزارش روابط عمومي اتاق همدان، ابتداي جلسه حميدرضا نجفي مسئول نمايندگي اتاق بازرگاني ملاير "سازمان استاندارد را سازماني بسيار مهم و حياتي در تحقق شعار جهش توليد" دانست و اظهار اميدواري کرد که "اين سازمان تعامل بيشتر و سازنده تري با بخش خصوصي داشته باشد."
وي با اشاره به "مطالبه گري اتاق بازرگاني و بخش خصوصي" افزود "اين مطالبه گري بايد ادامه داشته باشد تا مسائل و مشکلات پيگيري و حل شود."
سپس حسن بهرامي عضو هيات رئيسه اتاق همدان اظهار داشت "در کشور فرهنگ سازي غلطي صورت گرفته که توليدکنندگان خود را تحت ليسانس شرکت هاي خارجي قرار مي دهند در حالي که هر واحد خود بايد استاندارد داشته باشد."
وي افزود "برخي از واحدهاي شهرستان از اداره استاندارد شهرستان هاي ديگر مانند تبريز استاندارد مي گيرند که اين موضوع بايد بررسي و حل گردد."
وي در زمينه آموزش نيز گفت "با همکاري اتاق بازرگاني دوره هاي آموزش هاي متعددي برگزار شده که مورد استفاده قرار گرفته است."
در ادامه جلسه ايمان غياثي نماينده شرکت دانش بنيان گسترش طراحان نقش الماس مطالبي را نظير "معرفي، مزايا، موارد استفاده، نحوه استفاده و ... شرکت" توضيح داد.
محمدرضا گلستاني رئيس کميته صنعت با اشاره به "اهميت کيفيت کالا" بيان داشت "اداره استاندارد بايد نظارت و کنترل بيشتري روي کالاها داشته باشد زيرا توليدي پايدار است که باکيفيت باشد."
وي اظهار اميدواري کرد که "اداره استاندارد تعامل بيشتر و سازنده تري با توليدکنندگان داشته باشد" و خواستار "صدور گواهي مميزي انرژي به واحدها توسط اداره استاندارد شهرستان" شد.
در ادامه ديگر اعضا نيز خواستار "همکاري ادارات جهت حفظ شهر جهاني مبل و منبت و انگور ملاير، حمايت از توليدکنندگان توسط اداره استاندارد، جلوگيري از قاچاق کالا، ايجاد بستر مناسب جهت استاندارد سازي کالاها، اعطاي تسهيلات به واحدهائي که اقدام به استاندارد سازي مي کنند و ..." شدند.
داريوش خالقي رئيس اداره استاندارد شهرستان ملاير با توجه به مسائل مطرح شده مطالبي را به شرح ذيل بيان داشت:
الف- در بحث استاندارد سازي ما 35 هزار مهر استاندارد ملي داريم که دو نوع استاندارد اجباري و تشويقي در کشور وجود دارد که نسبت به سالهاي گذشته با توجه به سامانه هاي آنلاين و مجازي که شکل گرفته بحث استاندارد سازي راحت تر، سريعتر و با روند بهتري صورت مي گيرد.
ب- در خصوص آرشيوهاي استاندارد سيستم هاي قديمي به طور کامل حذف و آرشيو تماما به صورت مجازي و آنلاين در دسترس مي باشد.
ج- در بحث کنترل کيفيت اداره استاندارد به صورت جدي در اين موضوع نظارت دارد و مديران کنترل کيفيت واحدها بايد از اداره استاندارد گواهي تاييد صلاحيت داشته باشند و آموزش هايي لازم نيز در اين زمينه انجام گرفته است.
د- در بحث آزمايشگاه هاي همکار اقدامات خوبي در کشور صورت گرفته اما برخي واحدها در اين زمينه همکاري نکرده و نتوانستد مجوز استاندارد 17025 را که لازم است، بگيرند.
ه- در بحث آزمايشگاه هاي سيار زير ساخت ها و بستر اين مورد در کشور وجود ندارد.
ي- در خصوص مراجعه تعدادي از واحدهاي شهرستان به اداره استاندارد شهرهاي ديگر آزمايشگاه برخي کالاها مانند کالاهاي نفتي و پتروشيمي در شهرستان وجود ندارد و توليدکنندگان مجبورند به شهرهاي ديگر مراجعه کنند.