اتاق بازرگانی ملایر در تکاپوی ایجاد و توسعه گلخانه های هیدروپونیک و آکوآپونیک
ملایر _خبرنگار همدان پیام : بسترهای لازم برای ایجاد و توسعه گلخانه های هیدروپونیک و آکواپونیک در شهرستان ملایر وجود دارد ، اجرای این طرح انقلابی در کشاورزی سنتی ملایر و استان همدان ایجاد می کند .
مسئول اتاق بازرگانی ، صنایع ، معادن و کشاورزی ملایر در نشست گلخانه داران ملایری که با حضور مسئول کمیته کشاورزی اتاق بازرگانی ملایر و مسؤلان ملایر برگزار شد گفت : در راستای ترغیب گلخانه داران و حرکت به سمت ایجاد و توسعه گلخانه های هیدروپونیک و آکوآپونیک ، آموزش های لازم ارائه می شود .
حمید بهرامی با بیان اینکه با اجرای این طرح ، انقلابی در کشاورزی سنتی ملایر و استان ایجاد می شود ، افزود : این آموزش ها از سوی جهاد کشاورزی و کمیسیون آموزش اتاق بازرگانی استان ارائه می شود .
وی با اشاره به تلاش اتاق بازرگانی ملایر در راستای ساماندهی هر چه بهتر گلخانهداران و پیشبرد اهداف عالی اتاق بازرگانی استان همدان گفت : این نشست با محوریت ایجاد انسجام بین اعضای اتاق بازرگانی ملایر برای برگزاری انتخابات انجمن گلخانهداران استان برگزار شده است .
بهرامی با بیان اینکه گلخانه های آکوآپونیک ، تلفیق همزمان کشت گیاهان گلخانه ای از آب پرورش آبزیان است ، افزود : از جمله این آبزیان ارز آور می توان زالو و غورباقه را نام برد که در ایران فاقد ارزش غذایی و اقتصادی بشمار می آید.
مسئول اتاق بازرگانی ملایر در ادامه افزود : این در حالی است که این آبزیان در کشورهای اروپایی ، آمریکایی،ژاپن،آسیای جنوب شرقی،اندونزی رونق تجاری بالایی دارد، چرا که گوشت آن از نظر طعم مشابه گوشت گوساله است و در کشورهای اروپایی و آمریکایی طرفداران زیادی دارد.
وی با اشاره به اینکه پوست غورباقه از مرغوب ترین انواع چرم ها است ، گفت : قیمت جهانی هر کیلوگرم گوشت قورباغه ۱۴ تا ۲۰ دلار است که تولید و صادرات آن می تواند ارزش اقتصادی بالایی برای استان داشته باشد.
بهرامی اضافه کرد : پوست قورباغه و کمپوست این حیوان باعث شده تا قورباغه و پرورش آن در جهان به تجارتی جذاب و پر سود تبدیل شود و کشورهایی که شرایط آب و هوایی مناسبی برای پرورش این حیوان دارند برای پرورش و فروش و صادرات آن دست به کار شوند.
وی با بیان اینکه ایران درگذشته یکی از کشورهای صادر کننده گوشت قورباغه بود گفت : ممنوعیت پرورش قورباغه باتوجه به پتانسیل کشور برای پرورش این حیوان و اشتغال زایی بعد از پیگیری های بسیار از حدود سال ۸۶ برطرف شد.
مسئول اتاق بازرگانی تأکید کرد : با توجه به سیاست دولت در تقویت زیرساخت ها و توسعه گلخانه ها با هدف مدیریت مصرف آب در بخش کشاورزی و افزایش میزان برداشت در هکتار ، اتاق بازرگانی ملایر توجه به این حوزه خطیر را در دستور کار کمیته کشاورزی خود قرار داده است .
وی گفت : در راستای سیاست کشت فراسرزمینی و تلفیق آن با موج قابل توجهی از تقاضای احداث گلخانه در کشورهای همسایه از جمله عراق لازم است ضمن توجه به حفظ بذرهای اصیل ایرانی در داخل کشور ، نسبت به مدیریت این تقاضا و ایجاد اشتغال برای مهندسین رشته کشاورزی و متخصصین احداث گلخانه های هیدروپونیک و آکوآپونیک ، ایفای نقش کرد .
+++++ عدم توجه به استانداردهای جهانی محصولات صادراتی را تهدید می کند
رئیس جهاد کشاورزی ملایر نیز در این نشست با اشاره به مشکلات گلخانه داران گفت : در راستای رفع موانع و مشکلات تولید باید تشکل های کشاورزی در جهت هم افزایی حرکت کنند.
مهدی میرباقری توسعه و افزایش بهره وری را مستلزم این هم افزایی دانست و بیان کرد : با ارتباط و محوریت اتاق بازرگانی می توان اقدامات زیرساختی خوبی انجام داد .
وی با بیان اینکه برای افزایش صادرات باید بسترسازی لازم صورت بگیرد گفت : برای محصول صادراتی اقدامات و شرایط را باید به گونه ایی فراهم کرد که مطابق نیاز و استانداردهای کشور هدف باشد .
مسئول کمیته کشاورزی اتاق بازرگانی ملایر نیز در این نشست تصریح کرد: عدم توجه به استانداردهای جهانی و مقررات کشورهای هدف می تواند محصولات کشاورزی صادراتی از جمله کشمش، پسته و زعفران را با تهدید مواجه کند.
مجید رستمی بر لزوم بیان دلایل عدم پذیرش محصولات صادراتی که اخیرا برگشت خورده اند به صورت شفاف ، دقیق و علمی تأکید و بیان کرد : برای جلوگیری از اتفاقاتی از این دست ، سموم و آفت کش هایی که مصرف آنها در کشورهای مقصد مجاز نیست باید معرفی شود .
وی، نظارت بر نحوه مصرف و معرفی سموم جایگزین و ثبت مشخصات واحدهای تولید کننده را از عوامل مؤثر در بر افزایش صادرات برشمرد و گفت : نمونه گیری ، آنالیز آزمایشگاهی و صدور تائیدیه سلامت محصولات توسط آزمایشگاههایی که توسط طرف خارجی تأسیس یا معرفی شده اند ضروری است .
روابط عمومی نمایندگی
#اتاق_بازرگانی_شهرستان_ملایر
۱۴۰۰/۱۱/۰۵