ششمین جلسه کمیته صنعت ، معدن و سرمایه گذاری با حضور تعدادی از اعضاء هیأت رئیسه و هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی ، صنایع ، معادن و کشاورزی همدان و جمعی از مدیران شهرستان و فعالان اقتصادی در شعبه اتاق بازرگانی ملایر برگزار شد .
در این جلسه که روز دوشنبه مورخ 1402/10/4 برگزار شد ، آقای مهندس منوچهر رضائی از اعضاء هیأت نمایندگان و رئیس کمیسیون بانکی و سرمایه گذاری اتاق بازرگانی همدان ضمن تأکید بر اهمیت کمیسیون سرمایه گذاری در استان و شهرستان ملایر اظهار داشت با کمک مسئولین شهرستان و استان و نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی و نظر موافقی که جناب آقای استاندار نسبت به اتاق بازرگانی و تأکید ایشان بر اینکه بخش خصوصی باید مورد توجه قرار گیرد ، در صورت تأمین مطالب و خواسته های قابل قبول ، استاندار محترم اقدام و چنانچه در حوزه اختیارات استان نباشد از طریق مرکز پیگیری خواهند کرد .
وی در خصوص جلساتی که با استاندار محترم برگزار شده و موضوع تعهد ارزی صادرکنندگان و دیگر مسائل بخش خصوصی را بررسی و از طریق استانداری موضوع به ریاست محترم جمهوری منعکس می گردد .
ایشان با اشاره به اینکه امروز به اتفاق جمعی از هیأت رئیسه و هیأت نمایندگان اتاق همدان خدمت شما در شهرستان ملایر رسیدیم که هر نوع کمکی که لازم باشد با هماهنگی مسئولین اجرائی ، قضائی و ... انجام به نحوی که بشود وضع موجود را در مرحله اول حفظ کرد لیکن هدف ما توسعه و پویائی است .
در ادامه جناب آقای دکتر رحیمیان از اعضاء هیأت رئیسه اتاق بازرگانی همدان با ابراز خوشحالی از حضورشان در شهرستان ملایر و در جمع فعالان اقتصادی تأکید کردند : همین حضور جدی که در کمیته های شهرستان ملایر وجود دارد دوستان در کمیسیونهای اتاق بازرگانی همدان نیز فعالانه شرکت کنند .
وی اشاره کردند الان مدیریت عالی استان همراهی خوبی با اتاق بازرگانی دارد و ما از این موقعیت و با استفاده از نظرات فعالان اقتصادی بتوانیم مشکلات و محدودیت های موجود را رفع کنیم .
سپس آقای مهندس گلستانی رئیس کمیته صنعت ، معدن و سرمایه گذاری شعبه اتاق بازرگانی ملایر اظهار داشت فعالان در جلسات کمیته شهرستان ، مسائل مختلفی را بررسی از جمله قوانین مرتبط که در امر تولید اخلال ایجاد کرده اند ، ماده 6 قانون سامانه مودیان ، بخشنامه مربوط به تبصره 7 ماده 105 قانون م م که فعالان اقتصادی را از مشوقهای قانونی محروم می کند ماده 21 قانون بهبود مستمر کسب و کار در خصوص حساب ویژه تولید که تاکنون عملیاتی نشده است .
وی از جمله مشکلات بخش خصوصی و اقتصاد را ، رکود حاکم بر اقتصاد و تأثیر زیادی که در زمین گیر کردن بخش اقتصاد داشته و دیگری افزایش تورم و ... که یکی از عوامل آن چند نرخی بودن قیمت ارز است را اعلام نمود .
در ادامه دیگر اعضاء حاضر به طرح مشکلات بخش صنعت و تولید اشاره که اهم آن خام فروشی مواد نفتی توسط دولت به کشورهای دیگر و تأثیر آن در تولید و صادرات محصولات نفتی داخلی ما ، دوگانگی در استان پیرامون تبصره 7 ماده 105 قانون م م ، ضرورت آموزش در ابعاد مختلف ، کمبود آب و مشکلات بخش صنعت و تولید ، بالا بردن سود تسهیلات که غالب طرحها بدلیل عدم تأمین منابع مالی با مشکل روبرو هستند ، برخوردهائی که با تولیدکنندگان می شود و بستن حساب بانکی آنها ، ضرورت توجه به تأمین مسکن کارگران ، ساماندهی شهرکهای صنعتی بویژه زیرگذر شهرک شماره 2 ملایر و ناحیه صنعتی سامن ، افزایش بی رویه قیمت گاز و آب مصرفی واحدها ، کمبود شدید نیروی کار فنی و ماهر و ضرورت آموزش کارگران توسط مراجع زیربط
بعد از ارائه نظرات فعالان اقتصادی ، مدیران اداره تعاون ، کار و رفاه اجتماعی ، صنعت ، معدن و تجارت و کشاورزی شهرستان در خصوص مشکلات مطرح شده مطالبی را ارائه نمودند از جمله :
1 – در خصوص تأمین مسکن : واحدهای دارای حداقل 30 و حداکثر 200 نفر اسامی کارگران فاقد مسکن را اعلام تا به اداره راه و شهرسازی معرفی شوند .
2 – تشکیل تعاونی مصرف کارگران که حدود 15 سال است تعطیل شد پیگیر فعال کردن آن هستیم .
3 – در خصوص نیروی کار مورد نیاز ، کارفرمایان آمار نیروی درخواستی را بدهند تا با هماهنگی فنی حرفه ای برنامه آموزش انجام شود .
4 – در خصوص تسهیلات در سامانه جامع تسهیلات و بعد از طی مراحل قانونی از طریق دستگاه مرتبط ثبت نام شود .
5 – اخیراً بنیاد برکت اعلام کرده که هر کارگاهی که 3 نفر در روستا را بیمه کند تا 400 م/ت تسهیلات میدهد 6 – برگشت ارزش افزوده ارز حاصل از صادرات طبق قانون باید ظرف 3 ماه انجام شود .
7 – در خصوص تأمین آب واحدهای محور جاده ملایر اراک قرار شده از سهمیه سد کلان تأمین شود .
8 – قیمت گاز مصرفی را بر اساس 10 درصد خوراک پتروشیمی و بصورت شناور محاسبه می کنند .
9 – ضرورت تشکیل شرکت های مدیریت صادرات در شهرستان
10 – بیشترین سهم در اقتصاد شهرستان ملایر مربوط به بخش کشاورزی است .
11 – جهاد کشاورزی دو وظیفه دارد 1 – تولید 2 – تنظیم بازار
12 – ضرورت سرمایه گذاری در صنایع تبدیلی