شنبه 26 آذرماه 1401
نشست کمیسیون کشاورزی با حضور زبردست رئیس اتاق بازرگانی همدان ، مفتح نماینده محترم شهرستان تویسرکان ورئیس مجمع نمایندگان استان همدان ، بهراملو رئیس سازمان جهاد کشاورزی ، رضوانی زاده رئیس انجمن کشت فراسرزمینی ، صادقی عضوهیئت مدیره انجمن کشت فراسرزمینی و اعضاء کمیسیون کشاورزی اتاق همدان درخصوص معرفی کشورهای هدف جهت معرفی به کشاورزان و فعالین بخش کشاورزی به منظور استفاده از این فرصت در تولید محصولات کشاورزی
صادقی تاکید کرد هیچ کار زیر ساختی برای آب که مهم ترین عامل حیات بشر است تاکنون انجام نشده است،وی تاکید کرد امنیت غذایی موضوع بسیار مهمی است که با بررسی و توسعه کشت فراسرزمینی می توان تا حدودی این مهم را پوشش داد.
محمد صادقی عضو هیئت مدیره انجمن کشت فراسرزمینی افزود ما با 62 کشور قرار داد کشت فراسرزمینی داریم که حدود 50% از این مقدار در کشورهای آفریقایی است.
رضوانی زاده در این نشست گزارشی از اقدامات انجمن کشت فراسرزمینی ارائه داد و افزود بی تردید توسعه کشت فراسرزمینی امنیت غذایی کشور را تضمین میکند.
رئیس انجمن کشت فراسرزمینی ایران گفت: اگر به کشت فراسرزمینی توجه داشته باشیم و بخشی از سرمایه گذاریها را به این حوزه اختصاص دهیم، میتوانیم به امنیت غذایی کشور کمک کنیم.
نایب رئیس انجمن ملی کشت فراسرزمینی افزود
وی بیان کرد: کشاورز فراسرزمینی برای ایران از حدود بیست سال پیش آغاز شده است و بیش از ۸۰۰ هزار هکتار مزارع در ۲۸ کشور دارند که به دلیل عدم حمایت دولت فعالیتها پراکنده بوده است.
این مسئول افزود: علت عدم توسعه کشت فراسرزمینی برای ایرانیها علیرغم نیروی متخصص و پتانسیل به دلیل شرایط سخت دیپلماسی و تحریمها و سایر موارد بوده است.
وی عنوان کرد: باتوجه به کمبود بارشها پیش بینی میکنیم ۳۰ میلیون تن واردات محصولات کشاورزی کاهش پیدا کند و کشت فراسرزمینی بین ۳۰ تا ۱۰۰ درصد سود سالیانه خواهد داشت اما سرمایهگذاری فعالان کشاورزی فراسرزمینی باید با شرایطی باشد که با امنیت همراه باشد چرا که در گذشته تجربه منفی در این حوزه داشتیم.
رضوانی زاده اظهار کرد: تولیدکنندگان ایرانی آمادگی تامین و تضمین نیاز کشور را دارند اما به دلیل بی نظمی در زمینه ارز و حمایت کمتر بخش عمده تولیدکنندگان ترجیح میدهند با ایران کمتر کار کنند.
رئیس انجمن کشت فراسرزمینی ایران بیان کرد: در کشور آذربایجان حدود ۳۰ شرکت فعال هستند و بعد از موضوع قره باغ امروز فرصتهای خوبی برای همکاری در حوزه کشاورزی در این کشور فراهم است.
وی گفت: ۱۵۰ هزار تن واردات گوشت داریم و در بخش دامداری میتوان از ظرفیت کشور آذربایجان استفاده کرد.
این مسئول عنوان کرد: رقابت ایران، چین،ترکیه و اسرائیل در حوزه کشاورزی مشکلاتی را ایجاد کرده از این رو ما صرفا به کشاورزی تاکید نداریم در دامپروری، شیلات و سایر موارد میتوان استفاده کرد.
وی بیان کرد: کشاورزی ما در کشور معیشت محور است و باید از این روند به سمت کشاورزی صنعتی برویم تا با بهره برداری از دانش فنی افزایش تولید داشته باشیم.
علی اصغر زبردست رئیس اتاق همدان افزود آنچه مهم است و مورد تاکید ما توجه به این مهم است که با توجه به جمیع شرایط وضعیت کشت در کشور بی تردید بزودی دچار بحران خواهد شد و اهمیت موضوع بالاخص در بحث کشت فراسرزمینی برای مسئولین و تصمیم گیران امر هنوز مشخص نگردیده است.
وی ضمن اشاره به اقدامات اتاق همدان در غنا و لزوم توسعه کشت فراسرزمینی در کشورهای آفریقایی تاکید کرد معتقدم نجات کشور در بحث کشت در آفریقا محقق خواهد شد.