به همت اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان همدان صورت گرفت
تجلیل از صادرکنندگان برگزیده استان همدان
هفت صادرکننده برگزیده استان همدان به همت اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان و با حضور فعالان اقتصادی تجلیل شدند.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی همدان عصر چهارشنبه هم زمان با فرا رسیدن روز ملی صنعت، معدن آئین تجلیل از صادرکنندگان برگزیده استان با حضور معاون توسعه صادرات کالا و خدمات توسعه تجارت ایران، معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار همدان، فرماندار همدان، رئیس و اعضا هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع معادن و کشاورزی استان، رئیس سازمان صمت، شهردار همدان و جمعی از مدیران استانی و فعالان اقتصادی در ساختمان جدید اتاق بازرگانی استان برگزار شد.
در این مراسم از هفت صادرکننده برگزیده استان شامل شرکت سیمان هگمتان، شرکت رزپالایش غرب، صنایع غذایی سحر، آهن و سیلیس آذرخش، شرکت شیشه همدان، شرکت خشکبار طلایی555 و شرکت چینی نام تجلیل شد.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع معادن و کشاورزی استان همدان در این مراسم ضمن خیر مقدم به فعالان اقتصادی استان اظهار کرد: علی رغم تأکیداتی که بر جایگاه و نقش بخش خصوصی در کشور میشود اما این بخش همچنان با موانع فراوانی روبرو است.
علیاصغر زبردست با اعلام اینکه فعالیت اتاق بازرگانی همدان در 8 کمیسیون تدارک دیده شده است، افزود: نشستهای شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی و جلسات مختلف کارشناسی به طور ماهیانه برگزار میشود.
وی افزود: تلاش پارلمان بخش خصوصی استان هموار کردن راه برای فعالیتهای اقتصادی است.
رئیس اتاق بازرگانی همدان در ادامه بیان کرد: آنچه در راستای حل مشکلات بسیار حائز اهمیت است تفاوت نگرش فعالان بخش خصوصی و دولتمردان به مفاهیم و مسائل اساسی نظام اقتصادی است.
رئیس اتاق بازرگانی همدان همچنین از دولت جدید خواست زمینه اجرای قانون «بهبود فضای کسب و کار» را فراهم کند زیرا این قانون گره گشای بسیاری از مشکلات بخش تولید و صادرات است.
وی تأکید کرد: با اجرای این قانون شاهد کاهش تصدی گری دولت و بهبود اوضاع تولید و رونق سرمایهگذاری خواهیم بود.
زبردست در ادامه سخنانش تصریح کرد: تک نرخی کردن قیمت ارز، جلوگیری از رانت و فساد، شفاف سازی اطلاعات، اصلاح شیوه قیمت گذاری و رفع تحریمهای خارجی و برخی خودتحریمیها از جمله مهمترین مواردی است که دولت آینده میبایست برای آنها راهکارهایی عملی بیندیشد.
زبردست با تأکید بر اینکه دولت منتخب باید تمام هم و غم خود را برای حل مسائل اقتصادی به کار بگیرد، تصریح کرد: به میزان لازم آئین نامه و بخش نامه داریم و وقت آن است صدای فعالان اقتصادی شنیده شود و اگر قرار است مصوبهای به تصویب برسد حداقل نظر فعالان اقتصادی را بخواهند.
این مسؤول اضافه کرد: گره کار اینجاست که مسائل اقتصادی را به مسائل سیاسی گره زده اند و یا بالعکس در حالی که در نقاط مختلف دنیا اینگونه نیست.
زبردست افزود: فعالان بخش خصوصی و دولتمردان در این نکته متفق القول اند که تورم بلای خانمان سوز ملت و مانع به حرکت درآمدن چرخه تولید در کشور است اما بر خلاف عموم دولتمردان تورم را ناشی از گرانفروشی فعالان اقتصادی میدانند در حالی که اینطور نیست و برای مهار تورم میبایست انضباط مالی و شفافیت را بر امور دولت حاکم کرد.
رئیس اتاق بازرگانی همدان در ادامه افزود: بحث دیگر مسائل بانکی است که باید در نظام بانکی تغییر و تحول ایجاد شود چراکه بانکها خود را رقیب بخش خصوصی میدانند و بنگاه داری را در پیش گرفتهاند که با اجرای مواردی همچون رتبه بندی بنگاهها و فعالان اقتصادی میتوانند در توسعه اقتصادی کشور نقش آفرینی کنند.
وی مسائل و مشکلات ارزی را از دیگر موارد عنوان کرد و با بیان اینکه این مشکل میراث شوم اقتصاد تک محوری نفتی است، اظهار کرد: ارز باید تک نرخی شود تا از فساد و رانت جلوگیری شود.
رئیس اتاق بازرگانی استان همدان توجه به بورس را مورد بعدی برشمرد و تصریح کرد: بورس میتواند کمک حال اقتصاد کشور باشد اما به شرط آنکه بگذارند روی پای خودش بایستد.
وی در این مورد افزود: سیاست مداران کافی است معاملات شفاف، منصفانه و آزادانه در بورس را تضمین کنند تا بورس به کارکرد حقیقی خود یعنی خلق ارزش افزوده از طریق فراهم کردن زمینه معاملات و کمک به تأمین مالی بنگاهها بازگردد.
زبردست به ساماندهی و مقررات زدایی نیز اشاره و بیان کرد: مقررات زایی غیر ضرور دهه هاست که به نام حفاظت از حقوق ملت صورت گرفته اما در واقع چاه ویلی است که آبی برای معاش ملت و ارتقا عملکرد اقتصاد ندارد.