لزوم بازنگری در اعضای کمیسیون ها به نحوی که حتی المقدور از اعضای اتاق باشند و برگزاری جلسات هفتگی میان روسای کمیسیون ها جهت تبادل آرا و بحث و بررسی در خصوص مسائل مطروحه از اهم توصیه های رییس اتاق همدان به روسای کمیسیون های تخصصی این اتاق جهت بهبود عملکرد و افزایش کارایی کمیسیون های هشتگانه بود.
به گزارش روابط عمومی اتاق همدان، علی اصغر زبردست در جلسه مشترک رییس اتاق با روسای کمیسیون ها ضمن اشاره به موارد فوق تاکید کرد که اعضای کمیسیون ها فقط به عضویت در یک کمیسیون بسنده کنند تا بتوانند زمان و فرصت کافی برای رسیدگی به مسائل در اختیار داشته باشند.
در این جلسه که صبح روز چهارشنبه 20 آبان ماه 1394 در محل سالن جلسات اتاق همدان برگزار شد، روسای کمیسیون های تخصصی به بیان مختصری از اقدامات انجام گرفته و مباحث مطرح شده پرداختند.
قانون رفع موانع تولید اجرا نمی شود
محمد حسن ظهیرنیا رییس کمیسیون صنایع با بیان اینکه "تا کنون 7 جلسه تشکیل شده و روند و فعالیت اعضا رضایتبخش است" خاطرنشان کرد "موارد چندی در جلسات کمیسیون مطرح و جمعبندی شده و جهت پیگیری در اختیار دبیرخانه قرار گرفته است."
رییس کمیسیون صنایع در خاتمه دو مشکل اصلی صاحبان بنگاه های صنعتی را در حال حاضر عدم اجرای "قانون رفع موانع تولید" و مسائل مربوط به بانک ها از حیث دریافت سودهای تسهیلات عنوان و تقاضا کرد این مسائل به صورت مجزا در جلسات صبحانه کاری یا شورای گفتگو طرح شود.
هسته اتاق مشترک ایران و هند در حال شکل گیری
حمیدرضا بطحایی رییس کمیسیون تجارت و بازرگانی اتاق همدان نیز در این نشست با اشاره به برگزاری 8 جلسه کاری در کمیسیون و تشکیل کمیته های تخصصی از عزم این کمیسیون برای تشکیل اتاق مشترک ایران و هند در همدان خبر داد که پس از انجام مقدمات لازم، پروسه نامه نگاری های آن نیز از مجاری قانونی دنبال می شود. به گفته این عضو هیات نمایندگان اتاق همدان این اتاق مشترک قرار ست در تهران به ثبت برسد اما هسته اصلی آن را تجار و بازرگانان همدانی تشکیل می دهند چرا که ایجاد چنین اتاق های مشترکی باعث تقویت اتاق همدان و بهبود مبادلات بین المللی از مبدا این استان خواهد شد.
وی همچنین گزارشی از مباحث مطرح در آخرین جلسه این کمیسیون ارائه داد.
دسته بندی مشکلات معادن در 4 سرفصل کلی
رحیم مرتضایی رییس کمیسیون معادن اتاق نیز با اشاره به تشکیل صبحانه کاری این کمیسیون با مقامات مسئول و شکل گیری کمیته ای برای رفع مشکلات و اختلافات، خاطرنشان کرد برخی از موارد اختلافی مهم جهت طرح در شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی به دبیرخانه این شورا تقدیم گردیده که شامل 4 سرفصل کلی می شود. وی همچنین با اشاره به اینکه عمده مشکلات بخش معدن با اداره کل منابع طبیعی است پیشنهاد داد تا نماینده سازمان محیط زیست از کمیته 5 نفره معدن حذف و به جای آن تعداد نمایندگان بخش خصوصی فعال در این بخش از یک به دو افزایش یابد. گفتنی است این کمیته شامل نمایندگانی از استانداری، سازمان صنعت و معدن و تجارت، اداره منابع طبیعی و سازمان محیط زیست است.
بخش گردشگری محروم از تنسهیلات صندوق توسعه ملی
شهرام شیروانی رییس کمیسیون گردشگری و خدمات نیز در سخنان خود ضمن تاکید بر اینکه "گردشگری نیازمند حمایت است" از عدم تخصیص تسهیلات صندوق توسعه ملی به این بخش گلایه و خاطر نشان کرد "متاسفانه بسیاری از بانک هایی که حاضر به پرداخت تسهیلات به بخش گردشگری می شوند تعهدات و تکالیف یک طرفه و سنگینی را به تسهیلات گیرندگان و فعالان بخش گردشگری تحمیل می کنند که این خود مانعی بر سر روند فعالیت ها به وجود می آورد."
وی همچنین با اشاره به تداخل موجود در صدور جواز کسب و جواز بهره برداری و مشکلات ناشی از آن، خواستار ورود اتاق جهت اصلاح برخی مقررات دست و پا گیر و مخل این بخش شد و پیشنهاد کرد تا بخش گردشگری از میراث فرهنگی جدا و به صورت وزارتخانه مشغول به کار شود.
مشکلات بخش فنی و مهندسی به زودی احصا و تقدیم می شود
مرتضی اسکندری رییس کمیسیون عمران و خدمات فنی و مهندسی از تصویب اساس نامه انجمن صدور خدمات فنی و مهندسی خبر داد و افزود تشکیل این انجمن در دستور کار است و به محض ایجاد نصاب لازم مجمع موسسین برگزار خواهد شد. وی در ادامه با اشاره به جلسات این کمیسیون اطمینان داد که به زودی مسائل و مشکلات مربوطه جهت طرح در جلسات شورای گفتگو و صبحانه های کاری احصا و تقدیم خواهد شد.
گزارش رییس کمیسیون سرمایه گذاری و تامین مالی از وضعیت بانک ها
علی ثابتیان رییس کمیسیون سرمایه گذاری و تامین مالی اتاق همدان رسالت این کمیسیون را در ارتباط با مسائل همه کمیسیون ها توصیف کرد و ادامه داد این کمیسیون باید ابزارها و امکانات لازم را در اختیار بگیرد تا بتواند به وظایف خود جامه عمل بپوشد."
عضو هیات نمایندگان اتاق همدان در ادامه گزارشی را که درباره وضعیت بانک ها تهیه کرده را به اطلاع حاضرین رساند. از مهمترین محورهای این گزارش که به زودی متن کامل آن در سایت اتاق منتشر می شود می توان به وضعیت معوقات بانکی، وضعیت ناخوشایند اعتبارسنجی و اخذ وثایق و مضرات بنگاه داری بانک ها اشاره کرد.
در پایان ابوالقاسم سوزنچی رییس کمیسیون کشاورزی نیز انتقاداتی از ابلاغیه جدید استمهال وام کشاورزان که به گفته وی سود معین شده در آن بالاتر از قراردادهای منعقده است مطرح نمود.