⭕️در نشست تخصصی انجمن ملی سیب‌زمینی کشور در همدان مطرح شد: ❇️تأکید بر حمایت از سرمایه‌گذاران برای فرآوری سیب‌زمینی

⭕️در نشست تخصصی انجمن ملی سیب‌زمینی کشور در همدان مطرح شد: ❇️تأکید بر حمایت از سرمایه‌گذاران برای فرآوری سیب‌زمینی

دسته بندی : اخبار شناسه خبر : 4693 تاریخ انتشار : 1403/2/25 توسط 74 نفر دیده شد

⭕️در نشست تخصصی انجمن ملی سیب‌زمینی کشور در همدان مطرح شد: ❇️تأکید بر حمایت از سرمایه‌گذاران برای فرآوری سیب‌زمینی

⭕️در نشست تخصصی انجمن ملی سیب‌زمینی کشور در همدان مطرح شد: 

❇️تأکید بر حمایت از سرمایه‌گذاران برای فرآوری سیب‌زمینی 

⬅️سيب‌زميني گياهي است با ارزش غذايي بالا كه در ١٥٨ كشور جهان كشت مي‌شود و از نظر ميزان مصرف، پس از گندم، ذرت و برنج در جايگاه چهارم جهان قرار دارد. استان همدان با 20 هزار هکتار سطح زیر کشت این محصول رتبه اول تولید سیب زمینی و و با حجم تولید یک پنجم کشور مهم‌ترین قطب تولید این محصول در کشور محسوب می‌شود. 
⬅️حدود 20 درصد درآمد کشاورزان به‌دلیل ضایعات و تلفات وارده از مرحله کاشت تا مصرف از دست می‌رود. نشست مدیریت تلفات پس از برداشت سیب زمینی، چالش ها و راهکارها جهت به حداقل رساندن صدمات به سیب زمینی از مرحله کاشت تا برداشت و نگهداری برگزار و راهکارهای ارائه شده در این خصوص مورد بررسی قرار گرفت. 
⬅️نشست مدیریت تلفات پس از برداشت سیب زمینی چالش ها و راه کارها با حضور سلگی، قائم مقام ومعاون دفتر مکانیزاسیون و صنایع تبدیلی وزارت جهاد کشاورزی، بهراملو، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان، مرتضایی، رئیس اتاق بازرگانی استان همدان، یزداندوست، رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی استان،طالبی رحیق رئیس انجمن ملی سیب زمینی کشور و  و جمعی از تولیدکنندگان پیشرو سیب زمینی استان همدان در محل اتاق بازرگانی همدان برگزار گردید. 
⏪رئیس اتاق بازرگانی همدان در این نشست  با بیان اینکه استان همدان بعنوان اولین قطب اصلی تولید سیب‌زمینی در کشور مطرح است، گفت: برای کاهش صدمات وارده به این محصول،  با اختصاص تسهیلات و آموزش های تخصصی ویژه به کشاورزان می‌توانیم حمایت بیشتری از آنان داشته باشیم. 
رحیم مرتضایی با اشاره به اینکه بخش خصوصی بیشترین بار تولید را برعهده دارد، اظهار کرد: باید سرمایه‌گذاری برای فرآوری سیب‌زمینی صورت گیرد که فقط صادرات به صورت خام نباشد و محصولات فرآوری شده نیز به کشورهای دیگر صادر شود. 

خسرو طالبی رحیق رئیس انجمن‌ ملی سیب زمینی کشور نیز در این جلسه با تاکید بر جلوگیری از خام فروشی و تلاش در جهت فراوری این محصول استرتژی افزود کمبودی در تولید نداریم و مشکل اصلی ما عدم نظارت صحیح بر بازار است،وی افزود از مبدا تا مقصد نظارت درستی بر توزیع محصولات وجود ندارد. قیمت سیب زمینی در مبدا یعنی جنوب کرمان سر زمین کیلویی ۸۰۰۰ تا ۱۰ هزار تومان است اما همان سیب زمینی در برخی از مناطق تهران به کیلویی ۵۵ هزار تومان می رسد.این تولیدکننده سیب زمینی تصمیمات یکباره برای صادرات را عاملی برای کاهش انگیزه تولیدکنندگان دانست و گفت که با این تصمیمات استمرار تولید تهدید می‌شود و اثراث منفی آن بر بازار نمایان خواهد شد.
وی در پایان گفت: برای تحقق شعار سال از مسئولان خصوصا وزیر جهاد کشاورزی درخواست داریم که تشکل‌های بخش خصوصی و مردم را برای جهش تولید مشارکت دهند و این انجمن هم برای تحقق شعار سال و جهش تولید و مشارکت های مردمی جهادی خدمت خواهد کرد.
❇️قائم مقام ومعاون دفتر مکانیزاسیون و صنایع تبدیلی وزارت جهاد کشاورزی: 
میزان ضایعات سیب زمینی دوبرابر حجم صادرات این محصول
⏪قائم مقام ومعاون دفتر مکانیزاسیون و صنایع تبدیلی وزارت جهاد کشاورزی در این نشست با بیان اینکه کشت سیب‌زمینی جایگاه ویژه‌ای در سبد غذایی دارد، گفت: کیفیت حفظ و نگهداری این محصول به مراتب با اهمیت تر از مبحث تولید آن است. 
⬅️سلگی با اشاره به اینکه صنایع تبدیلی و غذایی کشور روند رو به رشد و توسعه‌ای دارد، افزود: تعداد 15 هزار و 640 واحد صنایع مرتبط با بخش کشاورزی با حجم ورودی 95 میلیون تن است که برای این حجم ظرفیت‌سازی، 800 همت سرمایه‌گذاری (غالباً با مشارکت بخش خصوصی) محقق شده است. 
⬅️وی با اشاره به میزان تولید 5 میلیون و 600 هزار تن سیب‌زمینی در سال 1402 تصریح کرد: از این میزان تولید قریب به 4 میلیون تن مصرف خانوار و 750 هزار تن جذب بخش صنعت شده است.

عنوان سایت مرجع :
آدرس سایت مرجع : لینک
اتاق بازرگانی صنایع معادن و کشاورزی همدان
آرشیو خبرنامه ها
اتوماسیون اداری
ثبت نام آنلاین کارت بازرگانی
طرح شکایات
تماس باما
نقشه سایت
English