رئیس اتاق همدان در نشست فعالین اقتصادی با محسن رضایی کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری مطرح کرد:
بزرگترین مشکل ما این است که سیاست با مسائل اقتصادی گره خورده است
فعالان بخش خصوصی روز گذشته میزبان محسن رضایی، کاندیدای سیزدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری بودند تا شنونده مواضع وی درمورد مهمترین سوالات اقتصادی باشند. مهمترین دغدغه آنها را میتوان دریافت پاسخ از «رضایی» بهعنوان دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره اینکه چرا «FATF» تصویب نشد، دانست.
او در جمع صاحبان کسب و کار حضور یافت تا هم برنامههای خود را برای بهبود و رشد اقتصادی ارائه کند، هم شنونده مطالبات آنها باشد و هم پاسخگوی سوالات آنها. البته بخش خصوصی حاضر در این نشست هم صریحتر از گذشته مطالبات خود را بیان و سعی کردند سوالات شفافتری از این کاندیدای ریاستجمهوری بپرسند. به نظر میرسید فارغ از کاندیداتوری رضایی در انتخابات پیش رو، آنچه برای حضار قابل توجه بود و در خصوص آن نیز اظهارنظر زیادی صورت گرفت، عملکرد او در مجمع تشخیص مصلحت نظام و تصمیمات این نهاد سیاستگذار در مواردی از جمله عدم تصویب FATF بود. سوالات بخش خصوصی در مورد FATF به این دلیل مطرح شد که شورای نگهبان به استناد مصوبات مجمع تشخیص مصلحت نظام FATF را تایید نکرد. حال فعالان بخش خصوصی پیگیر دلایل این موضوع شدند و بهطور صریح از محسن رضایی خواستند تا به ابهامات درخصوص به سرانجام نرسیدن FATF پاسخ دهد.
به اعتقاد فعالان بخش خصوصی ۱۹۲ کشور در دنیا پیوستن به این معاهده را پذیرفتهاند و تنها ایران و ۶ کشور دیگر دنیا از این توافق خارج ماندهاند. بخش خصوصی با خطاب قرار دادن رضایی اعلام کرد اگر پیوستن به معاهده بد است چرا اکثر کشورها به آن پیوستهاند؟ نمایندگان بخش خصوصی تاکید کردند سه سال است که همه بدنه دولت تلاش میکند که FATF تصویب شود، ولی مجمع تشخیص مصلحت نظام جلوی آن را گرفته است. چرا؟ یا شما و مجمع شما جلوی آن ایستادهاید یا این تصمیم، تصمیم نهایی حاکمیت است. آنها خواستار اعلام موضع رضایی درخصوص FATF شدند.
علیاصغر زبردست، رئیس اتاق همدان خطاب به محسن رضایی گفت: آقای رضایی! در مواجهه با شما، با فردی روبهرو هستیم که با مسائل کشور بیگانه نیست و بهخوبی میداند مشکل چیست. بزرگترین مشکل ما این است که سیاست با مسائل اقتصادی گره خورده است. سه سال است که همه بدنه دولت تلاش میکند FATF تصویب شود ولی مجمع شما جلوی آن را گرفته است! چرا؟ یا شما و مجمع شما جلوی آن ایستادهاید یا این تصمیم، تصمیم نهایی حاکمیت است. زبردست افزود: مدام شعار اقتصاد بدون نفت میدهیم. نمیشود با دنیا درگیر باشیم اما توسعه اقتصادی بدون نفت داشته باشیم یا شبکه بانکی ما از قوانین بینالمللی تبعیت نکند. رئیس اتاق همدان گفت: من عملکرد اقتصادی این دولت را تایید نمیکنم اما این مشکلات پسلرزههای دولتهای قبلی است. اگر همان موقع که دولت های گذشته انحرافات خود را شروع کردند و تحریمها را کاغذ پاره شمردند، روبهروی آن میایستادند، امروز کار این دولت به اینجا نمیرسید و بااینهمه بحران مواجه نمیشد. زبردست تاکید کرد: اگر قرار است با دنیا مدام در جنگ باشیم، صادرات و مراوده بانکی چه معنایی دارد؟ امروز برای انتقال ساده پول، فعالان اقتصادی ما باید هزینههای سربار بسیاری پرداخت کنند و به صرافیهای مختلف پورسانت بدهند. همین روند قیمت تمامشده را بالا میبرد. آقای رضایی شما سالها در این کشور قدرت داشتهاید. حالا با حضور شما در مقام رئیسجمهور قرار است چه اتفاق جدیدی بیفتد؟ شما باید وضعیت خودتان را با سیاست و حاکمیت کشور روشن کنید.