هیئت تجاری استان همدان که با هدف افزایش سطح تعاملات اقتصادی با سلیمانیه عراق وارد این کشور شدند صبح روز چهارشنبه با سرکنسول ایران در سلیمانیه دیدار و گفتگو کردند.
سرکنسول ایران در سلیمانیه عراق گفت: ایران اولین مقصد مردم اقلیم کردستان در گردشگری سلامت است و این امر میطلبد تا شرایط حضور مردم اقلیم کردستان و به ویژه سلیمانیه در ایران به منظور پیگیری امور درمانی تسهیل شود.
به گزارش روابط عمومی اتاق همدان مهدی شوشتری در دیدار با هیات تجاری استان همدان که به سلیمانیه سفر کردند، افزود: استان همدان ظرفیتهای بسیار خوبی در گردشگری سلامت دارد و میتواند یکی از مقاصد اصلی مردم سلیمانیه عراق باشد.
وی گفت: عراق ارتباط تجاری و اقتصادی بسیار خوبی با ایران دارد و دومین شریک تجاری ایران محسوب میشود که سالیانه حدود ۹ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی و حدود ۴ میلیارد دلار صادرات انرژی از ایران به عراق داریم.
سرکنسول ایران در سلیمانیه با بیان اینکه
فرصتها و زمینههای بیساری برای افزایش میزان صادرات ایران به عراق وجود دارد، گفت: با توجه به کیفیت بالای کالاهای ایرانی این ظرفیت وجود دارد که ارزش کالاهای صادراتی ایران به عراق به ۲۰ میلیارد دلار در سال برسد.
شوشتری در ادامه با اشاره به زمینههای مشترک فراوان فرهنگی، مذهبی و اجتماعی ایران و عراق به ویژه با منطقه اقلیم کردستان و سلیمانیه اظهار کرد: اقلیم کردستان به لحاظ ویژگیهای فرهنگی و اجتماعی قرابت بسیاری با ایران دارد و این منطقه بخشی از تمدن ایران بزرگ است. مردم این منطقه تعلق خاطری به فرهنگ و زبان فارسی و حتی موسیقی اصیل ایرانی دارند.
وی گفت: اقلیم سلیمانیه بیشترین مرز مشترک را با ایران دارد و تعداد ۶ مرزی مشترک ایران با عراق در منطقه قرار دارد. حدود ۵ میلیارد دلار صادرات ایران به عراق از مرزهای اقلیم است و میتوان گفت سلیمانیه بارانداز بار ایران است.
شوشتری در ادامه با بیان زمینههای سرمایهگذاری مشترک ایران با عراق به ویژه در بخش سلیمانیه، اظهار کرد: امروز عراق به دنبال این است تا از یک کشور مصرفکننده به کشوری صنعتی و تولیدکننده تبدیل شود، به همین منظور از پروژههای سرمایهگذاری مشترک بسیار استقبال میکنند. در همین زمینه قوانین خوبی برای سرمایهگذاری تصویب شده که از جمله میتوان به اختصاص زمین رایگان، ۱۰ سال معافیت گمرکی و ۱۵ سال معافیت مالیاتی اشاره کرد.
سرکنسول ایران در سلیمانیه عراق گفت: ما به دنبال ایجاد شهرک صنعتی مشترک و منطقه آزاد تجاری بین ایران و اقلیم کردستان هستیم.
وی همچنین به ظرفیت بالای استان همدان در حوزههای مختلف اشاره کرد و افزود: استان همدان در حوزه صنایعدستی بینظیر بوده اما متاسفانه آنچنان که باید به این بخش توجه نشده است. در حوزه مبلمان ما غفلت کردیم و ترکیه بخش عمدهای از بازار مبل عراق و به ویژه اقلیم کردستان را به خود اختصاص داده، در صورتی که ایران و استانی مثل همدان حرفهای بسیاری برای گفتن در بحث مبل و منبت دارد.
وی گفت: شرکت سحر از استان همدان حضوری موفق در بازار عراق دارد و ما امیدواریم دیگر شرکتهای تجاری ما نیز بتوانند سهم قابل توجهی از بازار عراق را به خود اختصاص دهند.
شوشتری در پایان همچنین به بازار بکر منطقه کرکوک اشاره کرد و بیان داشت: کرکوک بازار بکری در حوزههای مختلف دارد و نیاز هست تا با یک برنامهریزی دقیق در بازار این منطقه حضور پیدا کرد.
علی اصغر زبردست رئیس اتاق همدان نیز در این دیدار اظهار داشت حاضریم آموزشهای فنی و حرفهای برای سلیمانیه برقرار کنیم.
رییس اتاق بازرگانی،صنایع، معادن و کشاورزی استان همدان نیز در این دیدار با بیان ظرفیتهای بسیار استان همدان در بخشهای مختلف گفت: در صورتی که امکانات اولیه در اختیار گذاشته شود، حاضریم آموزشهای فنی و حرفهای برای سلیمانیه برقرار کنیم.
علی اصغر زبردست از ظرفیت ویژه استان همدان در بحث صنایع دستی به ویژه مبل و منبت و سفال سخن گفت و افزود: هنر دست هنرمندان صنایعدستی استان همدان در کشور کم نظیر است و باید با صادرات هر چه بیشتر، ضمن معرفی این آثار، سهم استان همدان از صادرات ایران به کشور عراق را افزایش داد.
وی همچنین به ظرفیت استان همدان در بحث صنایع غذایی و محصولات کشاورزی اشاره کرد و بیان داشت: برخی محصولات استان همدان مانند سیبزمینی، سیر، گردو، کشمش و…. در دنیا شناخته شده هستند و سهم قابل توجهی از صادرات استان همدان را به خود اختصاص دادند.
زبردست همچنین با اشاره به توانایی بالای استان همدان در مباحث درمانی گفت: در بحث مسائل درمانی و گردشگری سلامت ما میتوانیم با استقرار یک یا چند تیم در سلیمانیه عراق درمان ابتدایی را در همین شهر و درمانهای تکمیلی را در همدان انجام دهیم.
در این نشست تعدادی از اعضای هیات رییسه، هیات نمایندگان اتاق بازرگانی استان همدان و همچنین شماری از فعالین اقتصادی حضور داشتند.