خسرو طالبی رحیق در گفتگو با روابط عمومی اتاق همدان سفر هیت تجاری استان همدان به سلمانیه عراق را موفقیت آمیز قلمداد کرد و گفت: در جلسات متعدد با تجار عراق مباحثی در خصوص قطعه بندی و مهندسی، صادرات محصولات کشاورزی، خشکبار و کشمش، صنایع دستی عنوان و به شور و گفتگو گذاشته شد.
رئیس انجمن ملی سیب زمینی کشور با بیان اینکه در نشست های سلمانیه عراق کشت فرا سرزمینی محصول سیب زمینی مطرح و با استقبال خوب تجار در سلمانیه مواجه شد، گفت: اعضای اتاق بازرگانی سلمانیه در این خصوص اعلام آمادگی کردند.
وی اضافه کرد: همچنین در ادامه سفر با هماهنگی های صورت گرفته هیئتی از اتاق بازرگانی حلبچه عراق در سلمانیه حضور یافتند و طی دیدار با ان هیئت در خصوص همکاری های مشترک بین اتاق بازرگانی حلبچه عراق و اتاق بازرگانی استان همدان در زمینه های مختلف به توافق رسیدیم.
طالبی با اشاره به اینکه در این دیدار از اعضای اتاق بازرگانی استان همدان دعوت بعمل آمد سفری به حلبچه داشته باشند، گفت: امیدواریم گفتگو در محورهای مختلف زمینه ساز توسعه روابط تجاری دوطرف و همچنین شناسایی و معرفی پتانسیل های موجود در استان همدان به خصوص پتانسیل های موجود در حوزه صنعت و کشاورزی باشد و مذاکرات خوبی به انجام برسد.
رئیس انجمن سیب زمینی کاران ایران هدف از مطرح کردن کشت سیب زمینی به صورت فرا سرزمینی را وضعیت آب و هوایی از نظر کمبود آب در استان همدان عنوان کرد و گفت: بیشترین تخصص استان همدان در حوزه صنعت کشاورزی است که در این زمینه رتبه اول کشوری در زمینه کشت سیب زمینی را هم بخود اختصاص داده است.
وی گفت: تولیدکنندگان و سیب زمینی کاران کشور سالانه یک میلیون تا یک میلیون و 300 هزار تن سیب زمینی در اراضی کشاورزی کشت و برداشت می کنند که سهم استان همدان از این میزان کشت سیب زمینی سالانه 800 هزار تن است.
وی گفت: به همین منظور طی هماهنگی های صورت گرفته در رابطه با کشت فرا سرزمینی به دنبال این قضیه هستیم که اگر در آینده تولیدکنندگان سیب زمینی با بحران و کمبود آب مواجه شدند با توجه به بعد مسافت و مسیر کوتاهی که با استان سلمانیه عراق داریم تولیدکنندگان استان همدان در اراضی کشاورزی سلمانیه عراق به کشت سیب زمینی بپردازند.