در هشتمین نشست کمیسیون سرمایه گذاری و تامین مالی اتاق همدان مطرح شد:لزوم افزایش سرمایه در گردش واحدهای تولیدی همدان| اوراق «گام» ناجی تولید می‌شود

در هشتمین نشست کمیسیون سرمایه گذاری و تامین مالی اتاق همدان مطرح شد:لزوم افزایش سرمایه در گردش واحدهای تولیدی همدان| اوراق «گام» ناجی تولید می‌شود

دسته بندی : اخبار شناسه خبر : 4042 تاریخ انتشار : 1401/2/31 توسط 310 نفر دیده شد

در هشتمین نشست کمیسیون سرمایه گذاری و تامین مالی اتاق همدان مطرح شد:لزوم افزایش سرمایه در گردش واحدهای تولیدی همدان| اوراق «گام» ناجی تولید می‌شود

در هشتمین نشست کمیسیون سرمایه گذاری و تامین مالی اتاق همدان مطرح شد:

لزوم افزایش سرمایه در گردش واحدهای تولیدی همدان| اوراق «گام» ناجی تولید می‌شود

به گزارش روابط عمومی اتاق همدان هشتمین نشست کمیسیون سرمایه گذاری و تامین مالی اتاق بازرگانی صنایع معادن و کشاورزی همدان با حضور فعالان اقتصادی و برخی مدیران و کارشناسان دستگا های اجرایی استان برگزار شد.

رئیس کمیسیون سرمایه گذاری ، بازار پول و مقررات زدایی در این جلسه با بیان این که حذف ارز ترجیحی بر زندگی مردم اثر گذاشته اما اگر درست عمل شود ما از این طرح استقبال می‌کنیم چرا که از چند نرخی شدن ارز جلوگیری می‌کند، گفت: همیشه وقتی طرحی اجرا می شود بحران هایی ایجاد خواهد شد اما مساله آن است که در برخورد با این وضعیت چگونه عمل کنیم.

هادی خورشیدی با بیان اینکه در روزهای ابتدایی اجرای طرح جدید دولت شاهد نوسان قیمت ارز بودیم و حتی بازار طلا نیز با نوساناتی همراه شد که این موضوع کاملاً طبیعی است اما باید کنترل شود، گفت: تحولاتی در بازار ایجاد شده که اگر نظارت بر عرضه و تقاضا بیشتر شود اوضاع به زودی به شرایط عادی بر خواهد گرفت.

وی با بیان اینکه متاسفانه فرهنگی در جامعه حاکم است که هر چه کالایی گران تر شود بیشتر خریدار دارد، گفت: اگر مردم قدری تحمل کند از بحران خارج می شویم و قیمت ها واقعی خواهد شد.

رئیس کمیسیون سرمایه گذاری ، بازار پول و مقررات زدایی در ادامه با بیان اینکه یکی از مسائل حال حاضر بخش تولید بحث سرمایه در گردش است چراکه بسیاری از واحدهای تولیدی مشکل دارند و تعدیل نیرو را مد نظر قرار می دهند، گفت: اضافه شدن میزان دستمزد کارگران در صورتی که سرمایه در گردش لازم واحد تولیدی تامین نشود مشکل ساز خواهد شد.

خورشیدی به اوراق  گام نیز اشاره کرد و با بیان اینکه دستورالعمل دریافت این اوراق هنوز به همدان نرسیده است، گفت: در این اورق نیاز به جابجایی پول نیست بلکه اوراق به صورت زنجیره ای در واحدهای تولیدی می چرخند.

وی اضافه کرد: اوراق گام  یکی از برنامه‌های بانک مرکزی با کمک نظام بانکی است که در چارچوب مدیریت نقدینگی، تلاش می کند امکان تأمین غیرتورمی سرمایه در گردش زنجیره تولید را به ویژه برای واحدهای کوچک ومتوسط فراهم کند.

خورشیدی در ادامه با بیان اینکه با افزایش دستمزد ها و ۵۷ درصد افزایش حقوق پایه کارگران و سهم ۲۳ درصدی بیمه پرداختی و سهم های دیگر مسکن و سایر مزایا در واقع حدود ۸۰ درصد به هزینه واحدهای تولیدی اضافه می‌شود، گفت: برنامه برای همدان به گونه ای تعریف شده که بر اساس آن این افزایش باید از ابتدای سال لحاظ شود.

رئیس کمیسیون سرمایه گذاری ، بازار پول و مقررات زدایی با بیان اینکه به واحدهای تولیدی اعلام شده امسال باید با رشد اقتصادی 7.5 درصدی روبرو شویم ضمن اینکه 23 هزار شغل محقق شود، گفت: برای محقق شدن این خواسته افزایش سرمایه در گردش ضروری است وگرنه تعدیل نیرو واحدهای تولیدی اجتناب ناپذیر خواهد بود.

خورشیدی گفت: با این تغییر در دستمزد کارگران واحدهای کوچک بیشتر تاثیر می پذیرند بنابراین باید حجم سرمایه در گردش واحدهای تولیدی کوچک و متوسط بیشتر افزایش پیدا کند.

وی با بیان اینکه واحدهای تولیدی انتظار حمایت دارند به تسهیلات تبصره ۱۸ که در اختیار امور دارایی است اشاره کرد و گفت: هزار میلیارد تومان برای سرمایه در گردش ۱۲۰۰ میلیارد تومان برای واحدهای تولیدی که پیشرفت فیزیکی قابل توجه دارند لحاظ شده اماانتظار داریم از این هزار میلیارد تومان سرمایه در گردش به واحدهای تولیدی اختصاص یابد.

خورشیدی با بیان اینکه اوراق رونق تولید و تسهیلات روستایی و منابع بانکی دیگر هم وجود دارند و باید با توجه به این منابع سرمایه در گردش واحدهای تولیدی را افزایش داد، گفت: موضوع در شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی مطرح خواهد شد چراکه ما از بانک‌های خصوصی سهمی نداریم و ۱۳ بانک دولتی نیز تکالیف خود را انجام می دهند ولی تامین سرمایه در گردش واجب است و نباید از آن غافل شویم و سرمایه در گردش را نادیده بگیریم.

خورشیدی در ادامه صحبت های خود با بیان اینکه در اقدامی قابل تامل بانک ها مدت زمان تامین سرمایه در گردش واحدهای تولیدی را به شش ماه تقلیل داده اند حال آنکه تا تولید کننده بخواهد مواد اولیه را تامین کند و وارد کار شود شش ماه تمام شده است، گفت: این امکان وجود ندارد که تولید کننده در مدت ۶ ماه و سر موعد به تعهدات خودعمل کند چرا که برخی واحدها دو تا سه سال زمان نیاز دارند تا به تولید برسد بنابراین باید این زمان به همان یک سال افزایش پیدا کند ضمن اینکه مخالف کاهش آن به این مدت هستیم.

وی با بیان اینکه باید در ابتدا وضع موجود را حفظ کرده و سپس به دنبال سرمایه‌گذاری‌های جدید باشیم؛ گفت: ریسک پذیری مدیران در امر سرمایه گذاری یک فاکتور مهم است و مدیران باید ریسک پذیر باشند ضمن اینکه گاهی برای انجام شدن کار میتوان دستورالعمل ها را تلطیف کرد.

خورشیدی در ادامه در بررسی عملکرد بانک های تحت پوشش کمیسیون سرمایه گذاری ، بازار پول و مقررات زدایی اتاق بازرگانی همدان با بیان اینکه سال 1399 -  1400 مبلغ  ۱۱۲ هزار و ۶۰ میلیارد ریال به منابع استان اضافه شده که ۳۸ درصد رشد داشته است، گفت: مصارف کلی در همین یک سال ۸۷ هزار و ۶۸۲ میلیارد ریال افزایش یافته که 35.7  درصد افزایش یافته است.

وی با بیان اینکه مانده خالص تسهیلات که سود سال در آن منظوره نمی شود ۶۵ هزار میلیارد دلار افزایش یافته گفت: این میزان نیزبا 33 درصد افزایش همراه  بوده که قابل قبول است.

 وی با بیان اینکه یکی از بانک های استان خوب کار نکرده و باعث شده رتبه ما در تسهیلات خالص تقلیل پیدا کند، گفت این نوع عملکرد را یک تهدید برای استان می دانیم هرچند مقصر مدیران بانک مورد نظر نیستند بلکه افرادی هستند که در اعطای تسهیلات به سود های پایین اکتفا نمی کردند و تا ۳۶ درصد سود دریافت می کردند ضمن اینکه بیشتر در بخش خدمات بازرگانی وارد می‌شدند و حال به سود ۱۸ درصد راضی نیستند و از تولید حمایت نمی کنند .

وی با بیان اینکه میتوانیم تعداد بانک های تحت پوشش کمیسیون را افزایش دهیم و به این بانک نیز تکلیف شود تا کارهایش انجام گیرد ،گفت:  در حالیکه بانک صنعت و معدن بانک تخصصی تولید کنندگان است اما تولیدکنندگان سمت این بانک نمی روند چون منابعش پایین است.

 وی با بیان اینکه بانک توسعه صادرات هم که باید در بخش صادرات و واردات موثر باشد تنها ۳ درصد تسهیلات را به خود اختصاص داده است، گفت: این رویه در حمایت از صادرات و واردات مناسب نیست.

عنوان سایت مرجع :
آدرس سایت مرجع : لینک
اتاق بازرگانی صنایع معادن و کشاورزی همدان
آرشیو خبرنامه ها
اتوماسیون اداری
ثبت نام آنلاین کارت بازرگانی
طرح شکایات
تماس باما
نقشه سایت
English