سفر معاون سازمان توسعه تجارت ایران به ملایر و برگزاری دیدارهای تخصصی با تجار و بازرگانان ملایر
"فرهاد نوری" معاون توسعه صادرات کالا و خدمات سازمان توسعه تجارت در سفر به شهرستان ملایر مورد استقبال مسئولین شهرستان اعم از داریوش صفاری معاون برنامهریزی و توسعه اقتصادی فرمانداری ویژه ملایر ، حمید بهرامی رئیس اتاق بازرگانی ملایرو جمعی از مدیران دستگاههای اجرایی قرار گرفت و از بازار مبل، شهرک مبلمان منبت حاجیآباد و تعدادی از کارگاهها و نمایشگاههای مبلمان منبت در این شهرستان بازدید کرد و از نزدیک در روند تولید این صنعت قرار گرفت .
تیم حاضر پس از هم اندیشی در حاشیه ضیافت ناهار به میزبانی اتاق بازرگانی ملایر و با حضور مهندس ایزدی دبیر اتاق بازرگانی همدان ، جهت برگزاری نشست های تخصصی با بازرگانان ملایری، در محل سالن شهید حیدری فرمانداری ویژه شهرستان حضور یافت.
یک دیدار تخصصی با اعضای اتاق بازرگانی اعم از فعالان و بازرگانان انجمن مبل و منبت اتاق بازرگانی و یک نشست تخصصی با انجمن صادرکنندگان کشمش ملایر از جمله نشست های برگزار شده در حاشیه این سفر یک روزه بود.
معاون سازمان توسعه تجارت در انتهای این نشستها ، مسائل و مشکلات تجاری چندین واحد تولیدی را نیز بررسی نمود. وی در خلال این دیدارها ضمن تشریح وضعیت صادراتی کشور و گشایش های صورت گرفته در زمینه های سیاسی با بسیاری از کشورهای منطقه، بر بهبود شرایط تجاری کشور در سال جاری تأکید نمود. ایشان باآسیب شناسی وضعیت صادرات مبل ملایر توصیه هایی در این خصوص ارائه نمود و به تشریح کمکهای ممکن سازمان متبوعش از فعالان تجاری برداخت.
صفاری معاون اقتصادی فرماندار ملایر در این دیدار خواستار برگزاری نمایشگاه تخصصی مبل ملایر در جریان بازی های جام جهانی در کیش گردید.
طاهره ایزدی دبیر اتاق بازرگانی همدان ، در جریان این نشست ضمن اشاره به تفاوت چشمگیر هزینه ابرازی شرکت های یرگزارکننده نمایشگاه های بین المللی گاها تفاوتی ۵ برابری با تعرفه واگذاری غرفه نمایشگاهی در کشور های مقصد داشته و چنانچه این تفاوت مدیریت شود اعضای ما نیازی به استفاده از یارانه دولتی ندارند .
ایزدی افزود : تعرفه گمرکی محصولات کشاورزی مثل کشمش و همچنین مبل چند برابر نرخ واقعی بوده که باعث بروز مشکلات عدیده منجر به ناتوانی در رفع تعهدات ارزی اعضا می گردد .
حمید بهرامی مسئول اتاق بازرگانی شهرستان ملایر ضمن خیر مقدم به معاون توسعه صادرات در سازمان توسعه تجارت کشورمهمترین مشکل مشترک اعضای اتاق بازرگانی را روش غیر عملیاتی رفع تعهد ارزی برشمرد و با اشاره به این موضوع که حجم صادرات خشکبار کل کشور رقمی کمتر از ده درصد می باشد خواستار معافیت تولیدکنندگان کشمش و مبل از ایفای تعهد ارزی و یا تسهیل در روند رفع تعهد ارزی ایشان گردید .
وی همچنین یارانه نمایشگاههای بین المللی را که معمولا در اختیار واحدهای تولیدی یا شرکت های بزرگ قرار می گیرد تواما مورد نیاز تاجران و اعضای جوانی برشمرد که سرمایه تولید ندارند اما بواسطه تحصیلات عالی ، تسلط به زبان ، بروز بودن اطلاعات تجاری خود ، براحتی قادر به مشارکت در فروش و ارزآوری محصولات تولیدی استان هستند .
بهرامی در ادامه افزود : با توجه به عضویت رسمی جمهوری اسلامی ایران در سازمان همکاری های شانگهای که یک قرارداد امنیتی ، سیاسی و اقتصادی است ، انتظار می رود سازمان توسعه تجارت ایران در خصوص معرفی ظرفیت های ایجاد شده برای تجار و فعالان اقتصادی کشور را جهت اطلاع اعضای اتاق های بازرگانی با استان ها مکاتبه مستمر فرمایند .