حسن‌موحد مسئول کمیته آب و خاک کمیسیون کشاورزی اتاق همدان مطرح کرد: زمین تشنه اراضی کشاورزی همدان نیازمند تدبیر است .

حسن‌موحد مسئول کمیته آب و خاک کمیسیون کشاورزی اتاق همدان مطرح کرد: زمین تشنه اراضی کشاورزی همدان نیازمند تدبیر است .

دسته بندی : اخبار شناسه خبر : 4089 تاریخ انتشار : 1401/4/4 توسط 3313 نفر دیده شد

حسن‌موحد مسئول کمیته آب و خاک کمیسیون کشاورزی اتاق همدان مطرح کرد: زمین تشنه اراضی کشاورزی همدان نیازمند تدبیر است .

حسن موحد مسئول کمیته آب و خاک کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی همدان در گفتگو با روابط عمومی اتاق همدان افزود شرایطی که از لحاظ مصرف آب کشاورزی در استان داریم دارد دشت های آبی استان را از شرایط فوق بحرانی فراتر می‌برد و این موضوع شرایط استان را به سمت امری حیاتی سوق خواهد داد .

وی افزود با آنکه این نکته خوشایند نیست ولی باید قبول کنیم  در دو سال گذشته بارندگی در استان بسیار محدود بوده و علاوه بر این در سال آبی که در حال گذران آن هستیم 40 درصد از میانگین بارش عقب تریم . این یعنی ما داریم از اندوخته های سال گذشته مان استفاده می کنیم . موحد خاطر نشان کرد طی چند سال گذشته تلاش هایی از سمت مدیران و دستگاه های مربوطه شده بود تا از افت شرایط آبی استان جلوگیری به عمل آید ولی چیزی که در حال حاضر شاهد آنیم از دست رفتن کلیه فعالیت هایی است که تا به حال جهت جلوگیری از بحرانی شدن شرایط آبی استان همدان انجام شده است .

این موضوع زنگ خطری برای استان همدان است زیرا صنایع استان به واسطه آنکه بخشی از منبع محرکشان منابع اقتصادی است که به واسطه کشاورزی تامین می شود ، همگی دچار تاثیرات منفی خواهند شد.

البته من می دانم هر سازمانی به وظایف خودش دارد عمل می کند ولی مسئله این است آیا این انجام وظایف منتهی به نتیجه در حوزه آب خواهد شد یا خیر ؟ آیا مصرف بهینه آب و یا بهره وری افزایش پیدا می کند ؟ آیا این انجام وظایف منتهی به رفع مشکل بحران آب خواهد شد ؟

مسئول کمیته آب و خاک کمیسیون کشاورزی اتناق همدان افزود همچنین مسئله الگوی کشت باید از طریق جهاد کشاورزی استان با جدیت بیشتری پیگیری گردد و باالواقع کشت های ممنوع در استان تعریف گردد . زیرا کاشت محصولات آب بر مانند هندوانه و یونجه و ... با بهره وری پایین می تواند با سرعت بیشتری منجر به از بین رفتن منابع آبی استان گردد .

موحد افزود البته لازم به ذکر است، تحریم ها باعث می شود که ما به سمت امنیت غذایی کشور برویم و امنیت برای ما حکم می‌کند که مجموعه ای از محصولات را داخل کشور تولید کنیم . این موضوع به منابع آب و خاک ما فشار می آورد و ما اگر بخواهیم مشکل را منطقی حل کنیم باید اول فشار را از بخش کشاورزی برداشته و آن را به بخش های دیگری از صنعت به عنوان مثال فرآوری محصولات کشاورزی محول کنیم و بعد از آن خواهیم توانست مشکلات بخش کشاورزی را حل کنیم.

عنوان سایت مرجع :
آدرس سایت مرجع : لینک
اتاق بازرگانی صنایع معادن و کشاورزی همدان
آرشیو خبرنامه ها
اتوماسیون اداری
ثبت نام آنلاین کارت بازرگانی
طرح شکایات
تماس باما
نقشه سایت
English