مسئول انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان گردو استان همدان تاکید کرد:
زخم کاری قاچاق گردو به اقتصاد استان
نمی توان هر روز به باغ های گردو استان همدان رفت و زحمت های باغدار ها را در این منطقه دید و دست و پنجه نرم کردن آنها با چالش هایی اعم از کم آبی و آفات و ... ولی باز هم با این شرایط اقتصادی حرفی از حال و روز کشاورز نزد .بی تردید به دلیل آنکه اقتصاد اصلی استان همدان بر پایه کشاورزی است درد کشاورز درد من و درد همه فعالین این حوزه است.
حسن موحد در گفتگو با روابط عمومی اتاق همدان اظهار داشت طی مدت گذشته بعد از بررسی هایی که داشتیم متوجه شدیم گردوی بسیاری از کشور های متعدد به داخل کشور ایران به شکل قاچاق وارد می شود و این موضوع در این شرایط بد اقتصادی موجب کاهش قیمت گردو تولیدی داخلی می گردد . این درحالی است که گردو تولیدی داخلی کاملا کشت سنتی و تقریبا ارگانیک بوده ولی گردو های قاچاق کشت های صنعتی هستند و باید دقت داشت این موضوع باعث ضربه به سلامت مردم شریف ایران می گردد . از کشور های متعددی که گردو ها به کشور قاچاق می شود را می توان چین ، آمریکای جنوبی و بلغارستان نام برد .
وی افزود ما هم اکنون در استان همدان 19200 هکتار زیر کشت گردو داریم که بیشترین سطح کشت این محصول در کشور است، همچنین بیشترین تنوع نژادی ثبت شده به نام شهر تویسرکان در استان همدان ثبت گردیده است که گنجینه ای بی نظیر است. اما اگر جلوی قاچاق این محصول به کشور گرفته نشود ، به دلیل بهره وری پائین محصول کشت سنتی در استان و ... قیمت نهایی کاهش یافته و باعث کاهش قدرت اقتصادی کشاورز و در نتیجه به شرایط اقتصادی استان همدان لطمه خواهد زد .
موجد افزود ضربه به اقتصاد باغدار یعنی از دست رفتن سرمایه های بومی من جمله تنوع نژادی بیش از هزار نوع گردو و افزایش هدر رفت آب و کاهش سطح فرهنگ و تبعات اجتماعی که در پی آن ایجاد خواهد شد .