رئیس انجمن صنعت گلخانه استان همدان در دوازدهمین نشست کمیسیون کشاورزی مطرح کرد:
۱۵ هزار چاه کشاورزی در استان همدان مجوز فعالیت دارند که متاسفانه تنها نزدیک به یک سوم این تعداد به کنتور حجمی مجهز شدهاند.
مسئول انجمن صنعت گلخانه استان همدان نیز در دوازدهمین نشست کمیسیون کشاورزی اتاق همدان با بیان اینکه راهاندازی ترانزیت هوایی برای صادرات تولیدات گلخانه ای این نوید را می دهد که در صادرات سبزیجات و صیفی جات و محصولات گلخانهای کشور و استان همدان ظرفیتهای جدیدی در نظر گرفته شود، گفت: با توجه به اینکه کشت گوجه فرنگی استان همدان در آبان و آذر ماه قابل توجه است و قسمت عمده ای از گلخانه ها زیر کشت این محصول هستند و برگزاری جام جهانی قطر نیز ظرفیتی برای صادرات این محصول تولیدی است امیدواری وجود دارد تا از ظرفیت موجود استفاده شود تا محصولات گلخانه ای را به شکل سالم به مقصد صادر کنیم.
فرهاد سلطانی منافی با بیان اینکه انجمن صنعت گلخانه استان ماهانه دو جلسه تشکیل میدهد و جلسات را به شهرستانها برده تا عضوگیری انجمن تقویت شود، عنوان کرد: در موضوع کمبود آب نباید این مسئله را از یاد ببریم که در حال حاضر دو شعار از رسانه ملی مبنی بر اینکه « آب نیست» و «آب هست اما کم است» اعلام می شود که با یکدیگر همخوانی ندارند.
استانی که با مشکل کمآبی روبرو است نباید مشتاق ایجاد صنایع فولاد باشد
وی با بیان اینکه اگر قرار است اتفاقی بیفتد باید ابتدا معلوم شود کدام یک از این شعارها معیار است، گفت: استانی که با مشکل کمآبی روبرو است نباید مشتاق ایجاد صنایع فولاد باشد.
وی با بیان اینکه در زمان اجرای سیستم آبیاری بارانی بارها عنوان شد این سیستم در منطقه خشک و نیمه خشک جواب نمی دهد اما روی اجرای این طرح تاکید و حتی تسهیلات قابل توجهی برای آن در نظر گرفته شد تا به اجرا در آمد، گفت: ۱۵ هزار چاه کشاورزی در استان همدان مجوز فعالیت دارند که تنها نزدیک به یک سوم این تعداد به کنتور حجمی مجهز شدهاند.
وی با بیان اینکه این موضوع مسئله ایجاد کرده چرا که حجم مصرف برای مابقی چاه ها باز است در حالی که چاه هایی که این کنتور را دارند کنترل و محدود شده اند، گفت: این رویه سبب شده عده ای مصرفی بیشتر از چاه داشته باشند.
در حالی در اجرای گلخانه تسهیلات با سود ۱۴ درصد داده میشود که در اجرای طرح های آبیاری بارانی تسهیلات با سود پایین پرداخت میشد بنابراین باید تسهیلات با سود کم برای اجرای گلخانه ها در نظر گرفته شود تا انگیزه برای اجرا بیشتر شود
منافی با بیان اینکه برای تغییر الگوی کشت باید نحوه پرداخت تسهیلات هم تغییر کند، گفت: در حالی در اجرای گلخانه تسهیلات با سود ۱۴ درصد داده میشود که در اجرای طرح های آبیاری بارانی تسهیلات با سود پایین پرداخت میشد بنابراین باید تسهیلات با سود کم برای اجرای گلخانه ها در نظر گرفته شود تا انگیزه برای اجرا بیشتر شود.
وی با بیان اینکه از طرفی وقتی کشت گلخانه توسعه پیدا می کند باید به فکر فروش محصول تولیدی هم بود نه اینکه جلوی صادرات را گرفت، عنوان کرد: باید همکاری لازم در این زمینه صورت گیرد.