رئیس اتاق همدان در سیزدهمین نشست کمیسیون کشاورزی تاکید کرد:
حمایت تسهیلاتی از بخش کشاورزی برای پیشگیری از بحران آب ضروری است
سیزدهمین نشست اعضا کمیسیون کشاورزی اتاق همدان با حضور علی اصغر زبردست رئیس اتاق بازرگانی،صنایع،معادن و کشاورزی همدان،علی محمودی رئیس کمیسیون کشاورزی و فعالان حوزه کشاورزی استان در سالن جلسات اتاق همدان برگزار گردید.رئیس اتاق بازرگانی استان همدان در این نشست اظهار داشت : با توجه به چالشهای متعدد استان در حوزه منابع آبی ،حمایت تسهیلاتی از بخش کشاورزی، در کنترل این بحرانها مؤثر بوده و در راستای مکانیزه سازی روش های کشت و آبیاری سهم این بخش از تسهیلات بانکی باید ارتقا پیدا کند.
وی تأکید کرد: در استانهایی همچون همدان که کشاورزی یکی از ارکان مهم بخش اقتصاد استان به شمار میآید؛ متولیان امر باید به این مورد ورود کرده و مطالبه گری لازم را برای اصلاح در این حوزه، داشته باشند.
علی اصغر زبردست در ادامه افزود برخی خواستار ملی شدن انگور ملایر هستند اما همدان تنها تولید کننده انگور نیست و حداقل باید انجمن پنج استان راه اندازی شود تا بتوان انجمن ملی انگور را راه اندازی کرد.
به گزارش روابط عمومی اتاق همدان علی اصغر زبردست در سیزدهمین جلسه کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی همدان در رابطه با عدم پرداخت پول دامدار از سوی شرکت پشتیبانی امور دام با بیان اینکه شرکت پشتیبانی امور دام نتوانسته پول دامدار را پرداخت کند و دامداران برای خرید علوفه مشکل دارند، اظهار کرد: این موضوع باید به جد پیگیری شود؛ از طرفی بانک کشاورزی برای جبران خرید مرغداران باید تسهیلاتی پرداخت کند اما بانک مطرح کرده که تاکنون پول از محل سپرده پرداخت شده و از طریق بانک مرکزی برای این موضوع ظرفیتی در نظر گرفته نشده است.
وی در ادامه به موضوع کیفیت خوراک دام اشاره کرد و با اشاره به اینکه بار خوراک دامی که از بندر وارد کشور میشود فقط برای همدان نیست و به سایر استانها هم ارسال میشود، ادامه داد: طرف قرارداد خریدار خوراک دام وزارت خانه است.
رئیس اتاق همدان با تاکید بر اینکه جهاد کشاورزی باید موضوع کیفیت خوراک دام وارداتی را به جد پیگیری کند و وزارتخانه باید اندیشه ای به کار گیرد تا مشکل به طور کلی حل شود، افزود: باید بار خوراک دام قبل از تخلیه از ماشین از سوی دامدار بررسی شود و اگر قابلیت مصرف ندارد بار را برگردانند.
وی با اشاره به اینکه اگر بار خوراک دام خریداری شده خراب بود تاوان آن را نباید دامدار بدهد، اضافه کرد: جهاد کشاورزی استان باید وزارتخانه را نسبت به این موضوع حساس کند.
زبردست با بیان اینکه به دامداران و خریداران خوراک دام هم باید اطلاع رسانی شود که در صورت مواجه با مشکلات کیفیت خوراک دام بار را از ماشین خالی نکنند، عنوان کرد: مشکلات و مسائل مربوط به کیفیت خوراک دام باید مکتوب و مستند شود تا قابلیت پیگیری پیدا کند.
وی در ادامه به مسئله بیمه سازه گلخانهها اشاره کرد و با بیان اینکه در رابطه با بیمه سازه گلخانه داران باید انجمن گلخانه داران نشستی با نماینده بیمه برگزار کند و موضوع چکش کاری شود، ادامه داد: ۴۲۰ بهره بردار گلخانهای در استان همدان فعالیت دارند و در صورتی که نیمی از آنها برای بیمه سازه گلخانه اقدام نمایند کار به خوبی پیش میرود.
رئیس اتاق همدان در ادامه به مشکل کشمش ملایر پرداخت و با اشاره به اینکه باغداران ملایر پیگیر ملی شدن انگور و کشمش ملایر هستند اما اتاق بازرگانی انجمن کشمش را راه اندازی نمود و باغداران برای توسعه کار خود حاضر به عضویت و فعالیت در انجمن خود نشدند افزود: برای رسیدن صدای باغدار یا کارخانهدار به مسئولان کشوری باید انجمن و تشکیلاتی ایجاد شود تا یک نفر به نمایندگی همه مطالب را منعکس و پیگیری نماید.
وی با اشاره به اینکه انجمن کشمش یک انجمن برای تولید کننده و صادر کننده کشمش است تا هماهنگی بین آنها ایجاد شود، اضافه کرد: در صورت فعال شدن انجمن کشمش نماینده انجمن در هر وزارتخانهای که بخواهد میتواند مواضع و و مسائل انجمن را مطالبه کند.
وی در ادامه به مشکلات سیر همدان اشاره کرد و با بیان اینکه برای رفع مشکل سیر بارها مطرح کردهایم انجمن سیر را فعال کنید اما این کار انجام نمیدهند و درگیر شهرک سیر هستند، اضافه کرد: یکی از کمیسیونهای خوب و فعال اتاق بازرگانی، کمیسیون کشاورزی است و بیشترین اشتغال و فعالان اقتصادی در این بخش هستند.