بررسی چالش ها و مسائل اولویت دار بخش معدن در چهل و ششمین نشست اعضا شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی بررسی شد.
چهل و ششمین نشست اعضا شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی با حضور علیرضا قاسمی فرزاد استاندار همدان ،علی اصغر زبردست رئیس اتاق باز رگانی صنایع معادن و کشاورزی ،ظاهر پورمجاهد معاون امور اقتصادی استاندار،مدیران عالی دستگاه های اجرایی استان و فعالین اقتصادی استان با دستور جلسه بررسی مسائل و موانع حوزه معدن برگزار گردید.
در این نشست ابتدا در نطق پیش از دستور جلسه گزارشی از فرصت ها و مزایای پیوستن ایران به سازمان همکاریهای شانگهای توسط هادی خورشیدی مسئول دبیرخانه شورای گفتگو دولت و بخش خصوصی ارائه گردید.
خورشیدی در این گزارش اظهار داشت پیوستن کشور ایران در سازمان همکاریهای شانگهای را بایستی به فال نیک گرفت و انشالله با برنامه ریزی دقیق و معرفی یکی از بانکهای معتبر کشور مراودات اقتصادی ( تجاری و بانکی ) را راه اندازی کرد و جدا" با فاصله گرفتن از ارز دلار با تعریف یک پول واحد مراودات تجاری و بانکی در زمینه های صادرات و واردات کالاهای مورد نیاز را فراهم نمود و جهان یک قطبی را به چند قطبی تبدیل نمود . حوزه فعالیت در این سازمان عبارت است از 3 حوزه 1- تجارت 2- بانکی 3- فرهنگی که بین کشورهای عضو مبادله میگردد .
در ادامه دبیر شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی با اشاره به مسائل و مشکلات حوزه معدن در استان افزود با توجه به اینکه ماشین آلات معدنی دارای قیمت بالایی می باشند و تجهیز کارگاه معدنی نیاز به تسهیلات بانکی دارد در این زمینه نیاز است بانکها مساعدت لازم بعمل آورند،علی اصغر زبردست رئیس اتاق همدان در این نشست خاطر نشان ساخت از آنجایی که سهم معدن از تسهیلات در زیربخش صنعت و معدن در بانکهای عضو کمیسیون بانکها ناچیز است و از طرفی معدنکاران کمترین مانده تسهیلات را در بانکها دارند پیشنهاد میگردد با توجه به افزایش سهم تسهیلات بانکها در بخش صنعت و معدن از 11% به 15% قسمتی را برای تجهیز و نیاز بخش معدن تخصیص دهند .
در ادامه یوسفی رئیس سازمان نظام مهندسی معدن با اشاره به برخی مسائل و موانع توسعه بخش معدن در استان اظهار داشت همه بهره برداران معدنی توان خرید ماشین آلات سنگین با توان بالای 300 اسب بخار را ندارند و طبق دستورالعمل واردات ماشین آلات سازمان صمت ، ورود ماشین آلات زیر 300 اسب بخار ممنوع است وی افزود در این زمینه پیشنهاد میشود دستورالعمل اصلاح و ورود ماشین آلات با توان بالای 200 اسب بخار در صورت نبودن نوع مشابه آن در داخل آزاد گردد .
یوسفی در ادامه با اشاره به ایجاد مزاحمت های افراد غیر مسئول و ممانعت از استخراج توسط بهره برداران معادن خاطر نشان ساخت آنچه مورد انتظار است این که فرمانداری و بخشداری و دوایر قضائی و نیروهای انتظامی امنیت بهره برداران معادن را تأمین، تا نظر مقام عالی ریاست جمهوری مبنی بر 20 درصد افزایش درآمد از معادن اعمال گردد و واریز 1% فروش محصولات معدنی به حساب سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان انجام گردد .
در ادامه موضوع بازسازی و احیاء معادن بهره برداری شده از منظر محیط زیست و منابع طبیعی در دستور کار جلسه قرار گرفت و پیشنهاد گردید با عنایت به اینکه کلیه این وجوه در حساب خزانه درآمد ملی واریز می گردد انتظار داریم از مبالغ واریزی بابت اکتشاف و بهره برداری معادن قسمت عمده آن به استانها جهت احیاء و بازسازی محل عملیات معدنی تخصیص یابد .
بهره برداری بیشتر از معادن دولومیت استان،تفویض اختیار بیشتر به شورای معادن استان،مشکل منابع طبیعی در موافقت محدوده های جدید استانی،نحوه موافقت با معادن فلزی و معادنی که ذخایر آنها مشهود نیست نیز از دیگر مواردی بود که در چهل و ششمین نشست اعضا شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
در پایان علیرضا قاسمی فرزاد در چهل و ششمین جلسه شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی با اشاره به اینکه در استان همدان از ۳۰۲ معدن موجود ۱۹۸ معدن فعال هستند اظهار داشت: با برنامه ریزی های انجام شده و پرداخت تسهیلات در تلاش هستیم تا معادن تعطیل و نیمه فعال را احیا کنیم.
وی با اشاره به اینکه استان همدان ظرفیت های چشمگیری در زمینه سنگ های تزیینی دارد افزود: شهرک فرآوری سنگ های تزیینی در استان همدان با حمایت استانداری و همکاری شرکت شهرکهای صنعتی و سازمان صمت و جانمایی مناسب در خارج از شهر ایجاد شود تا نمادی از سنگ های تزیینی در غرب کشور باشد.
استاندار همدان تصریح کرد: به دنبال افزایش سهم تخصیص منابع به بخش معدن، مجوز خرید ماشین آلات دست دوم، برطرف کردن معارضین محلی در محدوده معادن و ایجاد شهرک فرآوری سنگهای تزئینی و مصالح ساختمانی هستیم.
قاسمی فرزاد گفت: تمدید پروانههای معادن در حال بهره برداری، رفع موانع زیست محیطی و منابع طبیعی، توسعه معادن دولومیت و معادن فلزی برای افزایش سرمایه گذاری در بخش معادن استان پیگیری می شود.
وی خاطرنشان کرد: معادن باید یک درصد از درآمد خود را بابت خسارت هایی که به محیط زیست وارد میکنند بپردازند که در یک حساب مشخص خزانه معین استان نگه داری تا طبق قانون برای ترمیم محیط زیست هزینه شود.