نشست فعالان اقتصادی استان همدان با حضور وزیر صنعت ،معدن و تجارت کشور برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی،صنایع،معادن و کشاورزی همدان نشست فعالین اقتصادی استان همدان با حضور دکتر علی آبادی وزیر صنعت ،معدن و تجارت ،علیرضا قاسمی فرزاد استاندار همدان،نمایندگان مردم استان همدان در مجلس شورای اسلامی،رئیس و اعضا هیات رییسه و هیات نمایندگان اتاق بازرگانی،صنایع،معادن و کشاورزی همدان و مدیران عالی دستگاه های اجرایی ،فعالان و نمایندگان تشکل های اقتصادی بخش های خصوصی برگزار شد.
رئیس اتاق بازرگانی استان همدان با بیان اینکه سهم استان همدان از سرمایهگذاریهای بزرگ دولتی کم است، گفت: لازم است دولت بخشی از سرمایهگذاری کلان را به استان همدان سوق دهد. رحیم مرتضایی در نشست فعالان اقتصادی استان همدان با وزیر صنعت، معدن و تجارت، با بیان اینکه صنعت بخشی از اقتصاد است، اظهار کرد: برای داشتن صنعتی پوینده، بالنده و تجارتی، باید سیاست به کمک اقتصاد آمده و مشکلات را از پیش پای آن بردارد. وی با اشاره به اینکه تحریم ابزار اقتصادی در دست سیاستمداران است، تصریح کرد: لازم است مسیری که دولت با تدبیر در برقراری و تنشزدایی با کشورهای عرب و غیرعرب در پیش گرفته، ادامه یافته و به تمام کشورهای غیرمتخاصم دنیا تسری یابد و به چند کشور آفریقایی و آمریکای لاتین و چین ختم نشود. سفارتخانهها نقش تجارتخانه را بازی کنند. مرتضایی تأکید کرد: لازم است سفارتخانههای ما نقش تجارتخانههای ما را بازی کنند که در این راستا پیشنهاد میکنم رایزنهای بازرگانی سفارتخانههای ایران در کشورهای مختلف از بین فعالان اقتصادی توانمند و خوشنام انتخاب شوند. وی با بیان اینکه سیاست خاموشی و قطع گاز شاید راحتترین راه مدیریت برق و گاز در شرایط اضطرار باشد، گفت: سیاست خاموشی و قطع برق در عین حال پرهزینهترین راه است چراکه آسیبهای جدی به اقتصاد کشور زده است و قیمت محصولات مهمی همچون میلگرد، آهن و سیمان را افزایش داده که به دنبال آن تورم ایجاد خواهد شد. رئیس اتاق بازرگانی استان همدان اظهار کرد: تعلیق کارتهای بازرگانی به علت عدم رفع تعهد ارزی باعث ریزش اعضای اتاق بازرگانی و کاهش صادرات خرد شده که لازم است هرچه سریعتر این موضوع حل و فصل شود. مرتضایی با بیان اینکه معدن مهمترین ابزار تولید محلی در جهان به شمار میرود، خاطرنشان کرد: استان همدان با داشتن منابع غنی معدنی از جمله فلدسپات، سیلیس اندلوزیت، دولومیت و گرانیت و ۱۹ نوع سنگ نیمهقیمتی از استانهای پیشرو در بخش معدن است، با این وجود ایمیدرو وظیفه خود را در این استان به خوبی انجام نداده است. این مقام مسئول اذعان کرد: استان همدان در مقایسه با استان مرکزی که فاصله یکسانی تا مرکز کشور دارد، سهم کمتری از سرمایهگذاریهای بزرگ دولتی داشته و غالب سرمایهگذاریهای کوچک و متوسط بوده بنابراین لازم است دولت بخشی از سرمایهگذاری کلان را به استان همدان سوق دهد. مرتضایی با اشاره به زمانبر بودن صدور مجوزهای معدنی، تصریح کرد: اکتشاف معادن در دنیا به علت استفاده از تجهیزات مدرن متحول شده اما چرا در ایران در این زمینه اقدام نمیشود؟
عباس علیآبادی در نشست با فعالان اقتصادی استان همدان با تاکید بر اینکه در مصرف انرژی بدترین کشور دنیا هستیم، خاطر نشان کرد: محیط زیست بسیار مهم است و باید به محیط زیست احترام بگذاریم.
وی در ارتباط با جایگزین شدن خودروهای برقی به جای بنزینی در کشور اظهار داشت: در خودروهای برقی هدف ما محیط زیست است، چرا که باید به سمت تحولات نو برویم، خودروهای برقی خودروهای آینده نیستند بلکه خودروهای روز هستند.
علی آبادی با تأکید بر اینکه باید به سمت صنایع کمانرژیبر و دانشبر برویم، افزود: هر کاری که بخواهیم میتوانیم انجام دهیم.
وی در ادامه با اشاره به اینکه زمان صدور مجوز برای صنایع و معادن را کوتاه خواهیم کرد، یادآور شد:هیچ بنبست و محدودیتی وجود ندارد، و اگر اعتماد به نفس داشته باشیم، اکثر مشکلات کشور رفع خواهد شد.
وزیر صمت با بیان اینکه امروز رتبه بسیار عالی در رقابت با کشورهای دیگر داریم، تصریح کرد: روزی که در بازار جهانی محک خوردید باید اسم خود را تولیدکننده بنامید.
وی با اشاره به مشکل تأمین ارز واحدهای تولیدی، خطاب به فعالان اقتصادی استان گفت: ارز موردنیاز خود را تأمین کنید.
علیآبادی با تأکید بر اینکه تولیدکنندگان میتوانند همه مشکلات خود را حل کنند، اظهار کرد: تولیدکنندگان باهم بیاندیشند و در همین شرایط موجود مشکلات را حل کنند.
وزیر صمت با اشاره به اینکه در تولید و مصرف برق بهرهوری درستی نداریم، تاکید کرد: امروز شرایط سخت و پیچیدهای است که باید به رشد تولید کمک کنیم.
علیآبادی افزود: سهم صنعت در جیدیپی ۳۰ درصد است اما سهم آن در خاموشیها ۶۰ درصد است در حالیکه اولویت خاموشی نیست، برای اینکه مشکل را پشت سر بگذاریم باهم بحث برق را به سرانجام برسانیم.
این مقام مسئول با بیان اینکه در برق به دنبال ذخیرهسازی برویم، درباره فرسودگی تجهیزات صنایع نیز گفت: بزرگترین چالش کشور عدم سرمایهگذاری است، یکی از چالشهایی که دنیا را درگیر کرده، سرمایهگذاری است و تنها کشوری که سرمایهگذاری داشته، تنها ژاپن است.
علیآبادی در آخر و در باره عدم قبول معادن به عنوان وثیقه بانکی، اظهار داشت: اینکه بانکها معادن را به عنوان وثیقه قبول ندارند، پیگیری خواهد شد.