????همزمان با روز ملی صادرات
⭕️ رئیس اتاق بازرگانی همدان در نشست خبری با اصحاب رسانه مطرح کرد؛
❇️با شناسایی فرصت های توسعه تجارت، اطلس صادراتی استان تدوین شد.
✅ نخستین نشست خبری رئیس و اعضای هیأت رئیسه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان همدان در دهمین دوره اتاق های بازرگانی سراسر کشور با حضور اصحاب رسانه برگزار شد.
❇️به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی همدان، رئیس اتاق همدان در نشست خبری با خبرنگاران به مناسبت روز ملی صادرات با تاکید بر اینکه تمرکز اتاق بازرگانی در دوره جدید بر مباحث صادراتی است به طوری که اطلس صادراتی استان با ۲۰۶ قلم کالا تدوین شده است، گفت: در اطلس صادراتی نکاتی همچون نیاز مقاصد صادراتی بررسی و تدوین شده که به زودی رونمایی خواهد شد.
رحیم مرتضایی با بیان اینکه تاکنون ۱۲۴ قلم کالا به ۳۱ کشور مقصد صادر شده است، تصریح کرد: در این حوزه برنامه محور پیش خواهیم رفت و اقدامات درخوری انجام خواهد شد.
❇️وی افزود: از این مقدار سهم صنعت در صادرات 38 درصد معادل 36 میلیون دلار، سهم معدن و منابع معدنی 34.9 درصد معادل 23 میلیون دلار، سهم پتروشیمی 15.3 درصد معادل 14 میلیون دلار، سهم کشاورزی 21.7 درصد معادل 20 میلیون دلار و صنایع دستی یک درصد را شامل می شود.
⏪ رئیس اتاق همدان با اشاره به مقاصد صادراتی محصولات استان بیان کرد: روسیه، بلژیک، بلاروس و عراق برخی از کشورهای هدف صادرات هستند. اگرچه نیمی از صادرات استان به عراق صورت میگیرد.
وی با بیان اینکه توجه به تشکلهای اقتصادی از دیگر مواردی است که با جدیت در این دوره پیگیری میشود افزود: چشمانداز چهار ساله اتاق همدان در این دوره، ارتقای تعداد اعضا بیش از ۵۰۰ نفر، آموزش پیشرفته، ارتباط تنگاتنگ با دستگاههای مرتبط و بهره برداری اعضا از خدمات مرکز داوری است.
⏪مرتضایی خاطرنشان کرد: جذب سرمایه گذار از مسائل پراهمیت است به نحوی که سالانه جذب سه سرمایهگذار در برنامههای اتاق تعریف شده است.
وی با بیان اینکه سنگهای قیمتی و نیمهقیمتی از دیگر پتانسیلهای استان به شمار میرود، گفت: در این حوزه نیز اقدامات درخوری در حال انجام است همچون همایش ملی که در این دوره برگزار خواهد شد.
⏪رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی همدان در بخش دیگر به خلاء بزرگ فعلی استان اشاره کرد و یادآور شد: نبود صنایع تبدیلی در بخشهای مختلف خامفروشی را به دنبال دارد در حالی که با استقرار صنایع تبدیلی در همه حوزهها میتوان ارزش افزوده وارد استان کرد.
⏪وی در ادامه به ارتباط تنگاتنگ با شرکتهای دانشبنیان گریزی زد و گفت: جلسات شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی با جدیت پیگیری میشود و در پنج ماه گذشته چهار مصوبه ملی و ۲۸ مصوبه استانی حاصل این جلسات بوده است.
⏪ نایب رئیس اول اتاق بازرگانی به فرآیند پیچیده صدور کارت بازرگانی پرداخت و گفت: رایزنی برای حل و فصل این موضوع صورت گرفته که امیدواریم نتیجهبخش باشد.
⏪خیرا... اسدی با اشاره به فرآیند پیچیده، غیرشفاف و سلیقهای تشکیل پرونده کارت بازرگانی اظهار داشت: طولانیشدن اخذ استعلامات برای صدور کارت، طولانیشدن فرآیند صدور فیزیکی کارت پس از اخذ استعلامات و برخی ناهماهنگیها یا تداخلات بین برخی دستگاهها و ... از دیگر عوامل این روند هستند.
وی ادامه داد: یکی از مشکلات فعالان اقتصادی در دریافت کارت بازرگانی، نداشتن سند مالکیت زمین واحدهای تولیدی است. به عنوان مثال زمین برخی واحدهای تولیدی اوقافی بوده و اغلب دارای سند نیستند.
اسدی به مزیت های احداث بندر خشک در همدان اشاره کرد و افزود: احداث بندر خشک همدان می تواند برای جوانان اشتغال زایی به همراه داشته باشد و از آنجا که همدان شهر صنعتی نیست ایجاد آن به اشتغال جوانان همدانی کمک خواهد کرد.
⏪ خزانهدار اتاق بازرگانی همدان به ضرورت گردشگری سلامت در استان اشاره کرد و افزود: گردشگردی سلامت پتانسیلی است که معادل صادرات غیرنفتی برای کشور سودآور است؛ گواه این ادعا درآمد ۷۲ میلیارد دلاری ترکیه از توریسمدرمانی است.
رامین رحیمیان با بیان اینکه در حوزه بینالملل تعامل با مقاصد صادراتی همچون برگزاری میز مشترک و انعقاد تفاهمنامهها در دستور کار است، بیان کرد: گردشگری سلامت را به جد دنبال می کنیم، همدان پتانسیل های خوبی همچون نزدیکی به کشور عراق و از سویی داشتن تیم پزشکی مجرب و موفق از نکات مثبت این حوزه است اگرچه موانعی همچون نبود زیرساختهای لازم موضوع را تحت شعاع قرار خواهد داد.
وی خاطرنشان کرد: یکی از موانع مهم نبود پرواز مستقیم از همدان به عراق است و چنانچه این مهم راهاندازی نشود گردشگری سلامت پا نخواهد گرفت.
┄┄┅┅┅❅????????❅┅┅┅┄
◀️ روابطعمومی اتاق بازرگانی،صنایع،معادن و کشاورزی همدان