به همت اتاق بازرگانی همدان صورت گرفت: سفر هیات بلند پایه تجاری و دیپلماسی به ازبکستان

به همت اتاق بازرگانی همدان صورت گرفت: سفر هیات بلند پایه تجاری و دیپلماسی به ازبکستان

دسته بندی : اخبار شناسه خبر : 4609 تاریخ انتشار : 1402/10/26 توسط 226 نفر دیده شد

به همت اتاق بازرگانی همدان صورت گرفت: سفر هیات بلند پایه تجاری و دیپلماسی به ازبکستان

به همت اتاق بازرگانی همدان صورت گرفت:


سفر هیات بلند پایه تجاری و دیپلماسی به ازبکستان

هیأتی تجاری  متشکل از مقامات بلند پایه بخش های خصوصی و دولتی استان همدان در راستای توسعه روابط تجاری استان همدان  به ازبکستان سفر کردند.

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی،صنایع،معادن و کشاورزی  همدان دیدار با سفیر و  مقامات رسمی  بخش بازرگانی ، نشست با رئیس اتاق بازرگانی بخارا،دیدار و گفتگو با فعالان اقتصادی و حضور در  نشست های B2B بخشی از برنامه های سه روزه این هیات تجاری بود.       
 سفر اخیر رئیس و هیأت رئیسه اتاق بازرگانی و همچنین تعدادی از اعضای هیأت نمایندگان اتاق‌بازرگانی و فعالان بخش خصوصی استان همدان به ازبکستان، از آن‌رو برای استان حائز اهمیت است که دستاوردهای اقتصادی متعددی برای استان خواهد داشت.

امضای تفاهم‌نامه بین اتاق‌های بازرگانی همدان و بخارا توسط رؤسای آنها نشان می‌دهد رابطه تجاری بین این 2استان به‌صورت رسمی آغاز شده و در ادامه این ارتباط نیز منجر به نتایج قابل مشاهده‌تر و امضای قراردادهای متعدد در بخش‌های مختلف از جمله معدن، خدمات فنی و مهندسی، مبل و منبت، کشاورزی و گردشگری خواهدشد.

دکتر رحیم مرتضایی رئیس اتاق بازرگانی همدان درباره نتایج سفر به ازبکستان اظهار داشت : پیش از ما، استاندار، شهردار،  و مقامات بخش خصوصی و تاجران ازبکستان از ورود ما به این کشور خوشحال بودند زیرا این کشور نوپا در بخش‌های معدن و اکتشاف معادن، کارشناسی و خدمات فنی و مهندسی، مبل و منبت و کشاورزی نیاز زیادی به توانمندی‌های ما دارند و هیأت تجاری که ما را همراهی کردند افرادی با ظرفیت‌های بالا در حوزه‌های فوق بودند و می‌توانستند نیازهای آنها را برآورده کنند.

رحیم مرتضائی افزود: ضمن اینکه آنها نیاز شدید به صنایع مبل دارند، بیش از هرچیزی در بخش کارشناسی و صدور خدمات فنی و مهندسی می‌توانیم با آنها همکاری خوبی داشته باشیم.

وی اظهارکرد: نخستین نتیجه این سفر امضای تفاهم‌نامه بین اتاق‌های بازرگانی همدان و بخارا بود و در نهایت منجر به نتایجی شد که نیاز به پیگیری‌های بعدی نیز دارد.

رئیس پارلمان بخش خصوصی استان همدان با بیان اینکه مقدمات اعزام این هیات تجاری  در سفر اخیر معاون وزیر امورخارجه به همدان کلید خورد،وی  افزود: دعوتنامه‌ای از سوی مقامات بخش های خصوصی و دولتی بخارا برای ما ارسال شد که پس از احصا ظرفیت های مشترک

تعدادی از هیأت نمایندگان اتاق و فعالان اقتصادی استان در این سفر حضور یافتند.

وی تأکید کرد: پیش از این، توسط وزیر و سفیر ایران در ازبکستان اقدامات خواهرخواندگی همدان با بخارا انجام شده بود و سفر ما نیز در راستای استحکام این خواهرخواندگی و آغاز روابط تجاری بود که دستاوردهای قابل توجهی را عاید استان کرد.

 
مرتضایی با تأکید بر اینکه جلسات متعدد b2b بین فعالان اقتصادی استان همدان، بخارا و تاشکند برگزار شد که هر یک از آنها به‌صورت جداگانه به تفاهم‌هایی رسیدند،گفت: این جلسات در بخش‌های معدن، کشاورزی، صنعت، مبلمان، تولید سیب‌زمینی، کشمش و گردشگری بود و امضای قرارداد بین آنها مستلزم دیداری مجدد بایکدیگر است.

رئیس پارلمان بخش خصوصی با بیان اینکه باوجود کوتاه‌بودن زمان سفر نتیجه مطلوبی عاید همدان شد، افزود: قراربر این است که هیأت تجاری ازبکستان نیز در اردیبهشت‌ماه به همدان سفر کنند و توانمندی‌های استان را از نزدیک ببینند و مذاکرات خود را ادامه بدهند.

وی با بیان اینکه مذاکرات انجام شده منجر به تشکیل کمیسیون دائمی در اتاق‌های بازرگانی 2استان شد، افزود: مسائل مرتبط با اقتصاد باید به‌طور دائم پیگیری شود.

رئیس اتاق بازرگانی همدان با تأکید بر اینکه فرهنگ، دین و تاریخ مشترک سبب توسعه بهتر روابطمان می‌شود، گفت: وجود شخصیتی چون بوعلی‌سینا پیوند این 2استان را بسیار مستحکم کرده است.  

مرتضائی ادامه داد: هفته آینده وبیناری بین فعالان اقتصادی استان‌های همدان و بخارا برگزار می‌شود.

وی ادامه داد: قرارداد بین فعالان اقتصادی 2استان ارزآوری خوبی برای استان و کشور خواهدداشت.

رئیس اتاق بازرگانی همدان در ادامه درباره سفر به تاشکند و دیدار با فعالان اقتصادی آن، گفت: در استان تاشکند با اعضای مجمع اقتصادی ازبکستان دیدار کردیم و در جلسات b2b  با فعالان اقتصادی آن به تفاهم‌هایی رسیدیم که پیگیری و به نتیجه رساندن آنها ادامه خواهدداشت.  

وی افزود: جلسه‌ای نیز با اعضای اتحادیه معادن داشتیم که مقرر شد در اردیبهشت سال آینده در  استان همدان حضور بیایند و تفاهم‌نامه‌ای در بخش معدن با آنها امضا کنیم.

مرتضایی در ادامه سخنانش گفت: ما چاره‌ای جز ارتباط با کشورهای پیرامون خود به‌ویژه کشورهای C.I.S، نداریم زیرا هم از لحاظ فرهنگی و پیشینه تاریخی با آنها ارتباط تاریخی و عمیق داریم و هم اینکه کار با آنها برای ما سهل تر است.


 



رئیس پارلمان بخش خصوصی همدان گفت: سفر به ازبکستان آغاز خوبی برای ارتباط با این کشورها بود و برای ارتباط با کشورهایی مانند افغانستان، پاکستان، ترکمنستان، آذربایجان، ارمنستان و گرجستان هم برنامه‌ریزی‌های لازم انجام خواهدشد.

وی تأکید کرد: تنها راه توسعه اقتصادی استان، بعد از بازار داخلی، بخش بین‌الملل و بازار آن است چون رونق صنعتی و ارزآوری برای همدان و کشور را در پی خواهدداشت.

مرتضایی گفت: به‌واسطه وجود بوعلی‌سینا پزشکان مجرب و بیمارستان‌های مجهز در بخش‌های مختلف درمانی در استان همدان وجوددارد که بخارا می‌تواند با هدف بهره‌برداری از خدمات پزشکی برای مردمان خود، از خدمات گردشگری سلامت استان همدان نیز بهره‌مند شود.

مرتضائی  تصریح کرد: یکی از مهم ترین اهداف ما در دهمین دوره اتاق تحول در  بخش بین‌الملل اتاق بود که  برنامه‌های اتاق در این زمینه شکل گرفته است.



علیرضا قاسمی‌فرزاد استاندار همدان نیز در این سفر  در دیدار با استاندار بخارا و همچنین شهردار و فعالان بخش خصوصی  صحبت و سخنرانی‌هایی داشت که تعدادی پیشنهاد نیز به آنها ارائه کرد.

قاسمی‌فرزاد با بیان اینکه استان همدان در بخش معدن، استخراج و اکتشاف قوی است و رئیس اتاق بازرگانی همدان نیز در این بخش فعال است، تأکید کرد: همدان می‌تواند شما را تأمین نیروی انسانی ماهر در بخش‌های معدن، صنعت و ساختمان نیز کمک کند.

استاندار با اشاره شهرجهانی کشمش، گفت: در تأمین و راه‌اندازی کارخانه فراوری کشمش در بخارا می‌توانید از توان علمی و سرمایه استان و اتاق بازرگانی همدان استفاده کنید؛ ملایر یکی از شهرستان‌های استان همدان است که ‌عنوان شهرجهانی کشمش دارد و دارای مزیت‌های نسبی در این زمینه است.

قاسمی‌فرزاد با بیان اینکه ملایر عنوان شهرجهانی مبل و منبت را هم دارد که توان و ظرفیت بالایی در این بخش دارد، اظهارکرد: بخارا می‌تواند در بخش مبل و منبت به نیازهای موردنظر خود با استفاده از ظرفیت‌های این شهر برسد زیرا کشمش و مبل و منبت این شهر به‌صورت گسترده صادر می‌شود.

وی افزود: شهر لالجین در استان همدان دارای عنوان شهرجهانی سفال است که در این بخش می‌توانید از ظرفیت‌های آن استفاده کنید.

استاندار با تأکید بر اینکه برای تقویت روابط تجاری یک میز مشترک در اتاق‌های بازرگانی همدان و بخارا ایجاد شود، افزود: از وزرای امور خارجه و سفیر تقاضا داریم برای پررنگ‌شدن روابط همدان و بخارا و تسهیل در رفت و آمدها، برای تسهیل در صدور ویزا اقداماتی صورت بدهند.

وی افزود: همچنین ایجاد یک ایرلاین بین همدان- مشهد- بخارا و برعکس کمک زیادی به استحکام این روابط می‌کند.

وی همچنین پیشنهاد داد: برای تحکیم روابط بین همدان و بخارا یک خیابان در همدان به‌نام بخارا نامگذاری می‌کنیم و در بخارا نیز یک خیابان به‌نام همدان نامگذاری شود.

گفتنی است  تاجران و فعالان اقتصادی استان که در ازبکستان وارد مذاکرات تجاری شده‌اند عبارتند از  رحیم مرتضایی، رئیس اتاق بازرگانی همدان که در بخش معدن و سایر بخش‌ها مانند فنی و مهندسی و خدمات با بازرگانان ازبکستان در جلسات متعدد وارد مذاکره شد.

خیرا... اسدی نایب‌رئیس اول اتاق بازرگانی همدان در بخش حمل و نقل و لجستیک بین‌الملل و همچنین معدن در جلسات b2b در بخارا و تاشکند با فعالان در بخش‌های مرتبط مذاکره کرده است.

مؤمنعلی خزائی نایب رئیس اتاق بازرگانی همدان نیز در حوزه صنعت و تولید روغن، ناصر قنبری عضو هیأت رئیسه اتاق در حوزه مبل و منبت و رامین رحیمیان خزانه‌دار اتاق بازرگانی نیز در حوزه تولیدات صنایع پزشکی و ارتوپد با بازرگانان حوزه‌های مرتبط در جلسات b2b مذاکره کرده‌اند.

همچنین منوچهر رضایی عضو هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی همدان در حوزه کشمش و صادرات آن، خسرو طالبی‌رحیق در حوزه کشاورزی و سیب‌زمینی به مذاکره پرداخته‌اند.

شهرام شیروانی رئیس کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی همدان درباره مسائل هتلداری و گردشگری، هادی حسینی مدیر رزپالایش غرب نیز در حوزه پارافین و وازلین صنعت و خانگی، رستمعلی نیری‌فرد و فاطمه نیری‌فرد نیز در بخش صنعت با بازرگانان بخارا و تاشکند مذاکره کرده‌اند.

 

 

عنوان سایت مرجع :
آدرس سایت مرجع : لینک
اتاق بازرگانی صنایع معادن و کشاورزی همدان
آرشیو خبرنامه ها
اتوماسیون اداری
ثبت نام آنلاین کارت بازرگانی
طرح شکایات
تماس باما
نقشه سایت
English