⭕️در ششمین نشست کمیسیون امور بانکی و سرمایهگذاری اتاق بازرگانی همدان مطرح شد:
❇️ ضرورت تسریع در پاسخ به استعلام های هفده گانه
⏪ششمین نشست اعضا کمیسیون امور بانکی و سرمایهگذاری اتاق بازرگانی همدان با حضور منوچهر رضایی رئیس کمیسیون و مدیران و کارشناسان دستگا های ذیربط و فعالان اقتصادی برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی همدان دو موضوع مهم روند اخذ مجوز و سیاستهای انقباضی بانکها مورد بررسی کمیسیون بانکی اتاق بازرگانی همدان قرارگرفت.
⏪رئیس کمیسیون امور بانکی و سرمایهگذاری اتاق بازرگانی همدان درباره روند و زمان اخذ مجوزها در همدان گفت: باید طوری برنامهریزی شود که سرمایهگذاران در یک هفته مجوز موردنیاز خود را بگیرند.
⏪منوچهر رضایی افزود: اغلب مواقع تعداد زیادی استعلام توسط سرمایهگذار اخذ میشود اما بهطور مثال مجوز نخست در هفته اول اخذ میشود و مدت اعتبار آن ۲سال است، مجوز دوم ۳ماه زمان میبرد و اعتبار ۶ماهه دارد. مجوز سوم پس از ۶ماه اخذ میشود و ۶ ماه اعتبار دارد. بنابراین تا استعلامهای دیگر اخذ شوند تاریخ قبلیها گذشته و مجدد باید برای آنها اقدام کرد.
وی ادامه داد: تجربه نشان داده حدود ۲سال برای اخذ یک مجوز زمان میبرد و البته این مدتزمان برای فردیست که راهها را بلد است و در همدان مستقر است و اگر سرمایهگذاری از شهری دیگر قصد سرمایهگذاری در همدان داشته باشد مشخص نیست چه مقدار زمان برای اخذ مجوز موردنیاز لازم دارد.
⏪رئیس کمیسیون امور بانکی و سرمایهگذاری اتاق بازرگانی همدان با بیان اینکه مدتزمان پاسخ به استعلام ها و اخذ مجوز می بایست تا یک هفته کاهش بیابد اظهارکرد: باید بین زمان استعلامها نیز سنخیت وجودداشته باشد.
رضایی افزود: دومین پیشنهادم این است که مدت اعتبار استعلامها به ۲سال افزایش بیابد تا با مشکلات فعلی مواجه نشویم.
وی با بیان اینکه چگونه میتوان یک سرمایهگذار را ۲سال برای مجوز معطل کرد؟ ادامه داد: حتما باید راه و چارهای برای حل این موضوع اندیشیده شود چون در چنین بستری نمیتوان سرمایهگذار جذب کرد.
⏪عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران درباره سیاستهای انقباظی بانکها نیز گفت: باتوجه به اینکه مدت بازگشت پول در بخش تولید حداقل ۶ ماه است، بانکها باید در پرداخت تسهیلات به تولیدکنندگان مساعدت بهتری داشته باشند.
⏪وی با بیان اینکه تولیدکنندگان به نقدینگی نیاز دارند، بیان کرد: همان سود ۲۳درصدی تسهیلات هم یکی از مشکلات تولید است، در هیچ کشوری، بانکها چنین سودی از تولیدکنندگان دریافت نمیکنند. نهایت سودی که در دنیا وجوددارد ۱۵درصد است.
رضایی گفت: بهنظر میرسد موضوع سیاستهای انقباظی بانکها باید در شورای گفتگو مطرح شود و موضوع به کشور تسری پیدا کند، شاید بتوانیم اقدام موثری در این بخش داشته و پرداخت تسهیلات بانکی روانتر شود.
⏪نایب رئیس کمیسیون هم در این جلسه گفت: بانکها باید سازوکار خود را تغییر داده و سیاست انبساطی، مخصوصا در برابر تولید، در پیش بگیرند.
⏪شیرویه جعفرینسب ادامه داد: در حال حاضر پشتوانه چاپ پول در دنیا طلا و سکه نیست بلکه تولید است، بنابراین در ایران هم باید به تولید بهایی بیش از اینها داد.
⏪وی با بیان اینکه موفقترین تولیدکنندگان که بازار دنیا را در دست دارند آنهایی هستند که پایینترین هزینهها را دارند، گفت: امیدوارم این موضوع در شورای گفتگو مطرح شده و بر سیاستهای بانک مرکزی موثر باشد.
در ادامه جلسه برخی از اعضا نیز نظرات خود را ارائه کرده و نمایندگان دستگاههای اجرایی و بانکها نیز به ارائه مطالب پرداختند.
◀️ روابطعمومی اتاق بازرگانی،صنایع،معادن و کشاورزی همدان