⭕️ در چهارمین نشست کمیسیون صنایع اتاق بازرگانی همدان مطرح شد:
❇️ضرورت حمایت از صنعت در فراز و فرودها
⏪چهارمین نشست کمیسیون صنایع اتاق بازرگانی همدان با حضور رئیس و اعضا کمیسیون اتاق، نایب رئیس ،خزانه دار و برخی مدیران واحدهای اتاق همدان و مسئولان واحدهاي توليدي و فعالان اقتصادی در سالن جلسات اتاق بازرگانی همدان برگزار شد.
❇️مومنعلی خزایی رئیس کمیسیون صنایع اتاق بازرگانی همدان در این نشست با اشاره به برخی موانع فعالان اقتصادی خواستار ارائه راهکارهای مربوطه توسط اعضا در راستای تسهیل مشکلات فعالان حوزه صنعت شد.خزایی خاطر نشان ساخت در این نشست ابتدا بیان اخبارحوزه صنعت و سپس بررسی مصوبات جلسه پیشین کمیسیون و همچنین بررسی آیین نامه ها و بخشنامه های مخل تولید و برنامه ریزی کمیسیون و هماهنگی استانداری با فرمانداریها جهت برگزاری جلسات کمیسیون صنایع در شهرستانها با تولیدکنندگان جهت بررسی مشکلات و بحث و بررسی مشکلات صنعتگران در دستور کار چهارمین نشست اعضا کمیسیون صنایع قرار خواهد گرفت.
❇️خیراله اسدي نایب رئیس اتاق همدان در این نشسست اظهار داشت ، در حقیقت جنگ امروز جنگ اقتصادي است و مديران باید دوش به دوش فعالان اقتصادی به رفع مشکلات بخش خصوصی یاری رسانند. وی تاکید کرد مصوبات جلسات می بایست تا حصول نتایج مطلوب برای فعالان اقتصادی بطور مستمر پیگیری گردد.نایب رئیس اتاق همدان افزود کمیسیون ها میتوانند مسائل و مشکلات عمده خود را از طریق دبیرخانه شورای گفتگو مورد بررسی قرار داده و نهایتا در صحن شورای گفتگو طرح و پیگیری نمایند.
❇️معاون صنايع اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان نیز با بیان اینکه شاید 60 درصد مشکلات واحدها به عدم دسترسی به اطلاعات واحدها برمیگردد افزود : 50 درصد مشکلات با احصاء مسائل واحدهای تولیدی و ارائه اطلاعات لازم حل میشود که ما پیگیریهایی را در این زمینه داریم.
⏪حمید بهزادی با اشاره به مشکلات واحدهای تولیدی استان عنوان کرد: در تابستان گاهی برق صنایع و در زمستان گاز صنایع قطع میشود و در حال حاضر بسیاری از واحدهای تولیدی مصرف بالا با محدودیت 50 درصد تا 100 درصد مصرف گاز مواجه هستند.
⏪وی با اشاره به اینکه با این شرایط فعالیت برخی از واحدها به طور صد درصد متوقف شده است گفت: متاسفانه هنوز سرما شروع نشده یک ماه قبل گاز صنایع استان همدان قطع شده و این موضوع را حتما در ستاد تسهیل يا شوراي گفتوگو مطرح و پیگیری خواهیم کرد.
⏪معاون صنايع سازمان صنعت، معدن و تجارت استان با بيان اينكه طي يك سال گذشته از ناحیه برق و گاز به شدت با افت توليد مواجه شدهايم افزود: حتي به جايي رسيده كه برخي از واحدها ديگر توان پرداخت حقوق پرسنل را ندارند.
⏪وي با اشاره به اينكه طبق جلسه کارگروه مدیریت انرژی با حضور آقای استاندار قرار شده اگر شركت گاز میخواهد گاز صنايع را قطع كند با هماهنگي اداره صمت و شركت شهركها باشد گفت: ابلاغیهای که اخیرا شرکت گاز داد و گاز واحدها را قطع کردند، بدون هماهنگی با ما بوده است.
وي با اشاره به اينكه محدوديت ارز ماشينآلات از ديگر مشكلات است و ميطلبد پيگيري از سوي اتاق بازرگاني باشد گفت: تامين مواد اوليه نيز موضوع بعدي است و در حال حاضر ما مواد اوليه را تامين ميكنيم اما بايد تولیدکنندگان در سامانه جامع تجارت درخواست خود را ثبت کنند.
⏪معاون صنايع سازمان صنعت، معدن و تجارت استان خاطرنشان كرد: در حال حاضر 70 درصد واحدهاي توليدي به دليل اينكه سردرگم هستند ثبت اظهار تولید در سامانه جامع تجارت نميكنند و ما نیز شروع به صدور اخطاریههایی کردیم و متخلفان را به تعزیرات حکومتی معرفی میکنیم.
وی با اشاره به اینکه ملاک عمل ما ثبت اظهار تولید است وامیدواریم مورد توجه واحدها قرار گیرد گفت: برخی واحدها کالاهایی را از کشورهای خارجی وارد می کنند و انتظار دارند سازمان صمت مراتب استفاده از این کالا را در سطح تولید تایید کند، در حالی که اگر کالایی در خط تولید مصرف نشود، امکان تایید وجود ندارد.
❇️ در ادامه مولوی دبیر کمیسیون صنایع در این نشست با بیان اینکه اخیرا جلسهای مشترک بین سازمان تامین اجتماعی و صنعتگران در خصوص مشکلات بیمهای صنعتگران استان برگزار شد اظهار کرد: جلسه یکسانسازی زمان استعلام ادارات برای تغییر کاربری طرحهای خارج از شهرک صنعتی نیز برگزار و قرار شد موارد به شورای گفتوگو ارجاع شود که برای این امر نیاز به مستندات و مدارک نیاز است و ميطلبد همکاري لازم صورت گيرد.
وی با اشاره به مشکل زیرساختهای شهرک صنعتی بوعلی، شوشاب، بهاران و نهاوند گفت: با دستگاههای خدماترسان هماهنگیهايي صورت گرفته و قرار است تاحدودی کار از سوي شهرک صنعتی انجام دهد.
مولوی به بررسی مشکلات آرد سینا اشاره کرد و افزود: قرار شد موضوع آن در ستاد تسهیل مطرح و تصمیماتی در این زمینه گرفته شود.
وی با اشاره به مشکل فاضلاب شرکت شیر پگاه همدان گفت: باید مدارک تغییر کاربریهای اراضی نیز در راستای تجاریسازی به شورای گفت وگو ارائه شود.
❇️نماینده مدیران کنترل کیفی صنایع استان نیز اظهار کرد: تامین اجتماعی اعلام میکند که مدیران کنترل کیفی مشمول قانون سختی کار نمیشوند در حالی که مدیران کنترل کیفی در صنایع سیمان و آرد کار میکنند و باید سختی کار داشته باشند.
⏪پوینده بیان کرد: در طبقهبندی مشاغل گفته میشود باید ۵۰ نفر نیرو در یک مجموعه باشد، چون در حال حاضر استان همدان ۴۵۰ نیروی کنترل کیفیت و مسئول فنی دارد که اکثرا نیز در واحدهای کوچک هستند و از آنجا که شاید طبقهبندی مشاغل شامل همه نشود، تقاضا این است در اینجا حمایت از مدیران کنترل کیفی صورت گیرد.
وی با بیان اینکه این موضوع به واحدها ابلاغ شده اما برخی واحدها هنوز اجرایی نمیکنند تاکید کرد: اگر به واحدها که اکثرا زیر ۵۰ نفر هستند، موضوع ابلاغ شود و آنها اجرایی کنند، بسیاری از مشکلات در این حوزه حل خواهد شد.
نماینده مدیران کنترل کیفی صنایع همچنین به مشکل قطعی برق واحدهای صنعتی اشاره کرد و خواستار حل مشکلات نیروهای کنترل کیفیت در واحدها شد.
❇️در ادامه شاهرخ از فعالان اقتصادی و اعضا اتاق نیز با بیان اینکه شورای گفتوگو باید خروجی محورباشد تا مسائل حل شود اظهار کرد: تخفیف ارز باید در استان اتفاق بیفتد، امروز تخفیف ارز به دست وزارتخانه افتاده و یک امضای طلایی شده است و این تخفیف از استانها خارج شده است.
⏪شاهرخ با اشاره به اینکه تولید رگ حیات یک شرکت است واگر متوقف شود اقتصاد میخوابد و نمیشود گفت که تولیدکنندگان دو ماه کار را متوقف کنند و تامین مواد اولیه و واردات را انجام ندهند تا ما ببینیم چه میشود افزود: شورای گفتوگو می بایست سرعت محور شده و منجر به نتایج ملموس برای فعالان اقتصادی گردد.
وی با تاکید به اینکه در حوزه تولید با بحران مواجه هستیم و باید تخفیف ارز به استانها برگردد گفت: باید امضای طلایی را حذف کرد.
شاهرخ با تاکید به اینکه مدت ثبت سفارشها نیز 6 ماهه شده است در حالی که تنها سه ماه در صف تخصیص کالا هستیم و آن هم اگر اختصاص بدهند ادامه داد: در این راستا ثبت تمدید سفارش هم 2 ماه امضای طلایی زمان میبرد و بنابراین معنی ندارد ثبت سفارش با این مشکلاتی موجود ایجاد شده، تاریخ اعتبار 6 ماهه داشته باشد.
⏪دیگر عضو اتاق بازرگانی همدان نیز با بیان اینکه دولت در خصوص تخصیص ارز خوب عمل میکند اما مشکل کارشناسی وجود دارد گفت: ما اعلام کردیم که در خصوص تخصیص ارز مشکلاتی در استان است و پیشنهادهایی هم به مرکز دادیم.
وی بیان کرد: البته ما هر موضوعی را به شورای گفتوگوی استان میبریم، آقای استاندار انصافا سعی دارد آن چه کارشناسانه پیش رفته، حل و فصل و به نفع فعالان اقتصادی باشد اما مشکل ارز موضوعی کشوری است.
⏪این عضو اتاق بازرگانی همدان با تاكيد به اينكه ما به دنبال استاني كردن تخصيص ارز هستيم گفت: قرار شده مانند بودجه براي استانها سهميهاي درنظر بگيرند و ارز بين استانها تقسيم شود.
⏪وي با اشاره به اينكه ازدياد روز افزون قوانين مشكل بعدي ماست افزود: برخلاف آنچه كه تصور ميكنيم فساد در بيقانوني شكل نميگيرد بلكه در ازدياد قوانين شكل ميگيرد چون وقتي به قوانين پيچشهاي خاصي ميدهيم همان امضاهاي طلایی شكل خواهد ميگيرد.
دیگر فعال اقتصادی در این نشست با بيان اينكه صحبتي با شركت شهركها داشتيم تا زيرساخت بخشي از شهركها اصلاح شود گفت: ما درخواست جانمایی سطلهای زباله را در تمام شهرکها داشتیم و مدیران ایم مجموعه اعلام کردند این سطلها خریداری شده و طی یک هفته نصب میشود اما از آن جلسه یک ماه و نیم گذشته و اتفاقی نیفتاده است.
⏪اين توليدكننده یادآور شد: متاسفانه گاهي شاهد حضور احشام در شهركها هستيم و كسي هم نظارتي ندارد و اميدواريم این مسائل مورد توجه باشد.
❇️مسئول خانه صنعت همدان نيز با بيان اينكه بارها مسائل را در جلسات مطرح كرديم اظهار كرد: مسئله خیلی ضروری این است که قرار شده بود ارزش افزوده بر شهرکهای صنعتی به عنوان کمک به هياتهای مديره داده شود و آنها در شهرک صنعتی هزينه كنند.
زارعي با اشاره به این مهم افزود: اگر یک درصد ارزش افزوده متعلق به خودمان را به ما میدادند، شهرکها را به خوبی میتوانستیم اداره کنیم.
وی با بیان اینکه شهرکها معضلات زیادی دارند خاطرنشان کرد: شهرک بهاران 15 سال پیش افتتاح شده اما هنوز راه اصلی ندارد و امیدواریم سال آینده طبق کارهایی که در حال حاضر انجام میدهند، این مشکل مرتفع شود
⏪مسئول خانه صنعت همدان با اشاره به اینکه در استان همدان مدیران ما هرآنچه از دستشان برآمده انجام دادند اما اغلب مشکلات ملی است افزود اگر نمایندگان ما پیگیری کنند و وزارتخانه یک درصد ارزش افزوده را در اختیار ما قرار دهد، کمی شهرکها از حالت فعلی خارج ميشوند و مشکلات حل میشود.
⏪زارعی با بیان اینکه ما باید در انجام امور جدی باشیم و مدیران نیز تن به امور قانونی بدهند تا مشکلات حل شود افزود: مشکلات صنعت شوخی نیست و متعلق به فرد هم نیست و اگر من مشکل داشته باشم نمیتوانم پول کارگر را بدهم و باید این مسائل حل شود.
عضو اتاق بازرگاني همدان نيز خاطرنشان كرد: در جلسات ستاد تسهیل تاکید داشتم كه يك مصوبه ستاد تسهيل براي همه واحدها باشد و مصوبه را اگر كلي كنند، مشكلات موجود نخواهد بود.
❇️عابدي نيز با بيان اينكه واقعيت وضعيت كسب و كار ایده آل نیست و بالاخره مشكلاتي وجود دارد اظهار كرد انتظار می رود فعالان اقتصادی ازظرفیت های عمده شوراي گفتوگو بیش از پیش بهرمند گردند.
⏪این فعال اقتصادی با بیان اینکه واقعیت ما گاها ضعیف عمل میکنیم در حالی که با نهایت احترام میتوانیم حرف خود را در شورای گفتوگو بزنیم و رسانه را هم داشته باشیم و اطلاعرسانی کنیم چرا باید چنین مشکلاتی باشد افزود: بخش خصوصی نباید ملاحظاتی را داشته باشد و محترمانه با صدای رسانه صحبت کند.
❇️سرپرست اتاق بازرگاني در شهرستان ملاير نيز با بيان اينكه در شهرستان ملاير ششمين جلسه كميته صنعت را برگزار كردهايم اظهار كرد: هماهنگي با فرمانداري و ادارات شهرستان داشتيم و بسته به موضوعات مهماناني در جلسات حضور مییابند و موضوعاتي بررسي ميشود.
وي با اشاره به اينكه هفته گذشته در كميسيون امور بانکی موضوع استعلام که در این جلسه مطرح شد، عینا مطرح شد گفت: اینها نیاز به جمعبندی دارد و باید از یک کانال دستهبندی و پیگیری شود تا نتایج بهتری داشته باشند.
⏪وی آموزش نیروهای مجرب در کارگاههای مختلف را یکی از ضروریات دانست و گفت: متاسفانه در حال حاضر نیروهای جایگزین در کارگاهها وجود ندارد و ميطلبد نيروهايی آموزش داده شوند.
⏪مسئول نمایندگی اتاق بازرگاني شهرستان ملاير با تاكيد به اينكه بايد نياز واقعي شهرستان را احصاء كنيم و درصدد رفع برآييم گفت: موضوع مسدودی حساب بانکی فعالان اقتصادی و موضوع قطعی گاز واحدها نیز از دیگر مشکلات است.
⏪وی با اشاره به مشکل شناور بودن قیمت گازافزود: این مسئله مشکلات عدیده ای را برای فعالان اقتصادی ایجاد نموده که باید پیگیری شود، وی افزود باید امورد خود را نیز در کمیسیونها بر اساس سیاستهای اقتصاد مقاومتی پیش ببریم.
❇️مسئول بسيج مهندسين اداره صنعت، معدن و تجارت استان همدان نیز با بیان اینکه از سال گذشته پایش و ارزیابی و كمك به رفع مشکلات واحدها را آغاز کردهايم اظهار کرد: در این دو سال تقریبا از 400 واحد تولیدی بازدید بعمل آمده و مشکلات و موضوعات آنها را شناسایی کردیم.
⏪بیرامی با بیان اینکه در این بازدیدها هدفهايي نيز دنبال شده كه ميتوان به بررسي كارشناسانه مشکلات و ارائه راهکارها اشاره كرد گفت: هدف بعدي مطالبهگري از نهادها و سازمانها برحل مشكلات بوده است.
⏪وي با اشاره به اينكه طبق بررسيها 90 درصد واحدهاي صنعتی استان در حوزه بازاريابي و فروش مشكل دارند افزود: بخشي از مشكلات به حوزه مسائل كشور برميگردد و بخشي هم به واحد توليدي مربوط ميشود كه توانايي بازاريابي و فروش را ندارند.
مسئول بسيج مهندسين اداره صنعت، معدن و تجارت استان همدان با بیان اینکه بخشی از واحدها مشکلات مالی داشتند که ما اخیرا 75 واحد تعطیل را برای گرفتن تسهیلات به سازمان صمت، استانداری و اداره کار ارجاع دادیم که متقاضی وام تسهیلات هستند و شرایط لازم راهم دارند گفت: برخی از مشکلات زیرساختی را هم موردی پیگیر هستیم اما جای کار دارد و تامین نیروی انسانی نیز مشکل است.
⏪وی خاطرنشان کرد: پیگیر رفع مشکلات بازاریابی و فروش واحدها هم بودیم و در اين راستا به دنبال برگزاری سمیناری برای گروه هدف هستیم.
❇️موسوی؛ نماينده شركت شیر پگاه نیز اظهار کرد: جلسه قبل مشکل فاضلاب شهری شرکت پگاه مطرح شد که خوشبختانه امروز سیستم فاضلاب شهری نصب شده و به زودی آغاز به کار ميشود.
❇️دبیر انجمن قطعهسازان استان نیز با بیان اینکه در استان همدان تقریبا 8 واحد تولیدی قطعات خودرو فعال است اظهار کرد: در حال حاضر صنعت خودرو با بحران شدید مواجه شده و به همين خاطر هفته پیش انجمن قطعهسازان نامهای را به معاون اول رئيس جمهور زدند.
⏪وی اضافه كرد: خودروسازی امروز به قطعهسازان 12هزار میلیارد تومان بدهکاراست درحالي كه هر دو خودروساز اعلام ورشکستگی کردند و میگویند نداریم تا بدهی را پرداخت كنيم.
⏪این تولیدکننده با بیان اینکه امروز نه تنها صنعت خودرو بلکه اکثر صنعتها به دلیل سیاستهای انقباضی بانکی دولت با رکود شدید مواجه هستند افزود: در بازار یدکی نیز با کاهش تقاضا مواجه شدهایم و پیشبینی میشود اين بازار تا پايان سال جاري ورشكسته شود و بيش از 500 هزار نفر شغل خود را از دست بدهند.
اين توليدكننده بيان كرد: پاسخ زمان استعلام ادارات براي طرحهاي خارج از شهرك صنعتي قرار بود از يك سال به دو سال تغيير پيدا كند و اميدواريم پيگيري شود.