⭕️در دومین نشست کمیسیون فرش ،هنر و صنایع دستی اتاق بازرگانی همدان مطرح شد:
❇️ضرورت تدوین بانک جامع اطلاعاتی صنایع دستی
⏪دومین نشست اعضا کمیسیون فرش ،هنر و صنایع دستی اتاق بازرگانی همدان با حضور فعالان این حوزه در سالن جلسات اتاق بازرگانی همدان برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی،صنایع،معادن و کشاورزی همدان ، ناصر قنبری رئیس کمیسیون صنایع دستی اتاق بازرگانی همدان در این جلسه با بیان اینکه مشکلات متعددی در حوزه صنایع دستی وجوددارد، گفت: افزایش قیمت مواداولیه در سالهای گذشته سبب شده در سال 1402 با رکود شدید مواجه شویم.
⏪ناصر قنبری افزود: در سال گذشته قیمت مواداولیه تولید مبل و منبت بین 200تا 300درصد افزایش یافت و نتیجهاش در سالجاری بر قیمت تمامشده خودنمایی کرد.
وی با بیان اینکه سال گذشته پیشبینی میکردیم که در سال 1402 با چنین مشکلی مواجه شویم، اظهارکرد: بازار مبلمان در 6ماهه دوم سال رونق پیدا میکند و فعالان این عرصه اگر در 6ماهه نخست ضرر هم بدهند منتظر بازار نیمه دوم سال میمانند اما امسال بهدلیل تورم در این بخش و همچنین کوچکشدن سبد خرید خانوارها، اهالی این صنف با مشکلات زیادی در بخش فروش مواجه هستند.
رئیس کمیسیون صنایع دستی اتاق بازرگانی همدان ادامه داد: 45روز دیگر سال تمام میشود اما کمتر از تعداد انگشتان دست توانستهاند سال خود را با سود ناچیز سر کنند و بقیه فعالان حوزه مبلمان تاکنون در ضرر بودهاند.
⏪قنبری تأکید کرد: تورم در همه بخشها بالا بوده بهطوریکه اغلب خانوادهها درگیر تأمین هزینههای موادغذایی هستند و کمتر به تزئینات خانه رسیدگی میکنند.
وی با بیان اینکه بخش خصوصی زحمت و هزینه زیادی برای دریافت نشان جهانی شهر مبل و منبت ملایر، انجام داد، بیان کرد: بخش خصوصی حتی یکی از خیابانهای شهر را به یکی از خیابانهای گرانقیمت تبدیل کرد و در این مسیر تلاش زیادی کردند، بنابراین انتظار میرود بخش دولتی هم در بیش از گذشته حامی بخش خصوصی باشد و مخصوصاً در گسترش شهرک صنعتی و خدمات دیگر همکاری کند.
⏪قنبری افزود: کسی که در بخش صنایع دستی سرمایهگذاری میکند، نمیتواند سرمایه زیادی وارد کار کند اما اگر دولت با خدماتی مانند در اختیار قراردادن زمین و تسهیلات شرایطی به آنها یاری برساند، هر واحدی حداقل برای 5-6نفر ایجاد اشتغال میکند.
رئیس کمیسیون صنایع دستی اتاق بازرگانی همدان گفت: سرمایهگذاران شاید سال 1400 بهراحتی میتوانستند وارد عرصه صنایع دستی شوند اما در سالجاری سرمایه آنها ناچیز شده و واردشدن به این شغل کاری به بسیار سخت تبدیل شده است.
* صنایع دستی استان به بانک جامع اطلاعاتی نیاز دارد
نایب رئیس کمیسیون صنایع دستی هم گفت: یکی دیگر از مشکلات حوزه صنایع دستی استان همدان نبود بانک اطلاعاتی است.
مجید ملکیان ادامه داد: داشتن اطلاعات درباره فعالان عرصه صنایع دستی و ایجاد اطلس اطلاعاتی یکی از اقدامات مهمی است که در استان باید صورت بگیرد.
وی با بیان اینکه نبود اطلاعات به مدیریت آسیب وارد میکند، اظهارکرد: باوجود نبوداطلاعات، برای این صنف برنامهریزی میشود که در نهایت برنامهریزیها با مشکلاتی مواجه میشوند.
ملکیان با بیان اینکه اخیراً با مدیرکل و معاون صنایع دستی استان مذاکراتی صورت گرفته، گفت: بناست سال بعد بودجهای جهت استخراج اطلاعات مربوطه و ایجاد اطلس اطلاعاتی اختصاص بیابد.
نایب رئیس کمیسیون صنایع دستی اتاق بازرگانی همدان تأکید کرد: نبود بانک اطلاعاتی دقیق سبب شده نتوانیم مطالبات بهحق از دولت داشته باشیم.
⭕️ اتاق بازرگانی مکان مناسبی برای بیان مشکلات است
⏪عضو هیات نمایندگان اتاق ایران و فعال حوزه صنایع دستی کشور هم در ادامه به فعالیت اتاق بازرگانی در بخش صنایع دستی اشاره کرد و گفت: رغبت فعالان عرصه صنایع دستی برای دیدهشدن زیاد نیست زیرا آنها تمایل دارند در گمنامی فعالیت کنند.
محمد بشیریجلال اظهارکرد: در اتاق بازرگانی باید تشویق کنیم فعالان این عرصه در جلسات حضور بیابند و مشکلات خود را بیان کنند تا اتاق بتواند مشکلات این بخش را به گوش دولت برساند و در حل آنها سهیم باشد.
⏪عضو هیات نمایندگان اتاق ایران در پایان تأکید کرد: اتاق بازرگانی نقش مشورتی برای دولت دارد و در یافتن راهحل برای مشکلات میتواند مشاورههای تخصصی به بخش دولتی ارائه دهد.
┄┄┅┅┅❅????????❅┅┅┅┄
◀️ روابطعمومی اتاق بازرگانی،صنایع،معادن و کشاورزی همدان