⭕️در ششمین نشست کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی همدان مطرح شد:
✅لزوم توجه به صنایع تبدیلی
◀️به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی همدان ششمین نشست کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی همدان با حضور رئیس کمیسیون کشاورزی، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بهار و برخی فعالان اقتصادی در اتاق بازرگانی نمایندگی بهار برگزار شد.
◀️لزوم توجه به بخش کشاورزی و صادرات محصولات آن، پایین بودن حمایت دولت از صادرات محصولات کشاورزی، لزوم ورود بخش خصوصی در حوزه صادرات و لزوم توسعه صنایع تبدیلی از جمله مسائل مطروحه در این جلسه بود.
◀️رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی همدان ضمن تأکید بر لزوم چارهاندیشی درخصوص صادرات محصولات کشاورزی گفت: صادرات محصولات کشاورزی از جمله سیبزمینی با مشکلات فراوانی روبروست که در این خصوص باید چارهای اندیشید و رفتن به سمت صنایع تبدیلی میتواند راهگشا باشد.
◀️علی محمودی با اشاره به ماده 81 درخصوص فعالیتهای کشاورزی و وابسته که دارای معافیت مالیاتی بودند، افزود: براساس مصوبه سال آینده معافیت کشاورزی برداشته و کشاورزان با مشکلات فراوانی روبرو خواهند شد.
◀️وی با بیان اینکه ارزش هر تن سیبزمینی 250 دلار تخمین زده میشود، اظهار کرد: با توجه به اینکه محصولاتی همچون سیبزمینی قیمتگذاری واقعی نمیشوند لذا امروز با 150تا 200 هزار تن مازاد تولید آن روبرو هستیم که با گرم شدن هوا و جوانه زدن محصولات داخل انبارها موجب بروز خسارت به کشاورزان میشود.
◀️رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق همدان تصریح کرد: با مساعدت استاندار و مسئولان استانی و با رایزنی نماینده ایران در بازار عراق و صادرات سیبزمینی به عراق شاید بتوان از بخشی از خسارت وارده جلوگیری و قسمتی از آن را جبران کرد.
◀️محمودی با اشاره به اینکه کشاورزان و تولیدکنندگان شهرستانی و استانی از سال آینده برای کشور عراق هیچ ظرفیتی در ذهن خود نداشته باشند، گفت: سال آینده کشور عراق خود صادرکننده خواهد بود چرا که برای تولید سیبزمینی 3500 تن بذر دست اول اروپایی را وارد نموده است و بازار کشورهای خلیج را از آن خود خواهد کرد.
◀️وی اصلاح الگوی کشت را یکی از راهکارها عنوان کرد و افزود: با فرهنگسازی ذخیرهسازی آب و خاک باید محصولاتی را که دارای ارزش افزوده بالایی هستند را کشت نمود.
◀️محمودی با اشاره به اینکه صنایع تبدیلی نیازمند سرمایهگذاری بالاست و عدم ثبات اقتصادی و نرخ ارز مانع برای ایجاد صنایع تبدیلی است، تصریح کرد: با سرمایه گذاری بخش خصوصی
و استفاده از ظرفیت و حمایت تعاونیها میتوان هلدینگ زد و اینگونه صنایع تبدیلی را انجام داد.
◀️مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بهار نیز در این جلسه با بیان اینکه تشکلها و تعاونیها میتوانند حامی اصلی تولیدکنندگان باشند، گفت: تشکلها و تعاونیها میتوانند به عنوان پل ارتباطی بین تولیدکنندگان و دولت در صادرات و عرضه و... نقش اساسی داشته باشند.
◀️عبدالحسین اکبری با اشاره به اینکه یکی از سیاستهای دولت اجرای الگوی کشت در بخش کشاورزی است، افزود: با توجه به اینکه در آینده با افت شدید منابع آبی مواجه خواهیم شد لذا تولید براساس نیاز داخلی، حرکت به سمت تولید محصولات کم آببر و همچنین صنایع تبدیلی از اولویتها در تولید باید باشد.
┄┄┅┅┅❅????????❅┅┅┅┄
◀️ روابطعمومی اتاق بازرگانی،صنایع،معادن و کشاورزی همدان