⭕️در کمیسیون صنایع اتاق بازرگانی همدان مطرح شد:
❇️محدودیت تخصیص ارز از مشکلات مهم واحدهای تولیدی است
⏪کمیسیون صنایع اتاق بازرگانی همدان با حضور نایب رئیس اتاق همدان، نایب رئیس کمیسیون صنایع اتاق، معاون صنایع سازمان صنعت، معدن و تجارت همدان و برخی فعالان صنعتی همدان در اتاق بازرگانی همدان برگزار شد.
⏪در جلسه کمیسیون صنایع اتاق بازرگانی همدان محدودیت تخصیص ارز و بیمدیریتی ارزی، عدم پرداخت مطالبات، محدودیتهای استفاده از منابع انرژی برای واحدهای تولیدی از جمله مسائلی بود که توسط اعضا مطرح و مورد بررسی قرار گرفت.
⏪نایب رئیس اول کمیسیون صنایع اتاق بازرگانی همدان با بیان اینکه محدودیت ارز برای واردات مواد اولیه و ماشینآلات یکی از مشکلات بزرگ واحدهای تولیدی است، اظهار کرد: واحدهای تولیدی در سامانه جامع تجارت، میزان تخصیص ارز را برای تولید و واردات مواد اولیه لحاظ کنند.
محمدرضا جعفری بر هماهنگی بیشتر دولت با بخش خصوصی در تامین ارز واحدهای تولیدی و رفع بینظمیهای حاکم بر این امر، تاکید کرد و افزود: واحدهای تولیدی برای تأمین ارز مورد نیاز واردات مواد اولیه و یا ماشینآلات و تجهیزات تولید خود با مشکلات جدی مواجه شدهاند که نیازمند اقدام جدی وزارت صمت است.
⏪وی خاطرنشان کرد: عدم تأمین نیاز ارزی موجب عدم اشتغال و ریزش تولید خواهد شد که باید در این رابطه طرح و برنامهای تدوین شود که نیاز صنعتی استان در وزارت صمت مطرح و بررسی شود.
⏪نایب رئیس اول کمیسیون صنایع اتاق بازرگانی همدان با تأکید بر اینکه طولانی شدن فرآیند تخصیص ارز و بینظمی ناشی از آن واحدهای تولیدی بخش خصوصی را به شدت دچار مشکل کرده است، گفت: از هم گسیختگی و بیتدبیری در وزارت صمت میتواند یکی از عوامل بروز مشکلات واحدهای تولیدی باشد که در این زمینه باید تدبیری اندیشیده شود.
جعفری با اشاره به اینکه قیمت انرژی در کشور ما پایین است، اظهار کرد: تجهیزات خارجی که در واحدهای تولیدی و صنعتی استفاده میشوند مصرف برق بسیار بالایی دارند که موجب استفاده بیش از حد از منابع انرژی میشود و برخی از واحدهای تولیدی ناچار به استفاده از این تجهیزات هستند.
نایب رئیس اول کمیسیون صنایع اتاق بازرگانی همدان ضمن تأکید بر فرهنگسازی و اطلاعرسانی درخصوص مصرف انرژی افزود: کنتورهای هوشمند گاز که تولید داخلی است، سهمیه میزان مصرف گاز به شهروندان میدهد که بدین طریق میتوان صرفهجویی خوبی در مصرف انرژی داشت. با صرفهجویی 5 درصدی مصرف خانگی می توان به تولید بسیار کمک کرد.
⏪وی اظهار کرد: باید ملاک قرار دادن استانداردهای ملی، جهانی و کیفیت در برخی محصولات ایرانی برای مردم فرهنگسازی شود چرا که از هر کالای خارجی صرفاً به دلیل خارجی بودن آن محصول با هر میزان کیفیت و استاندارد نباید استفاده شود.
معاون صنایع سازمان صنعت، معدن و تجارت همدان نیز در این جلسه با بیان اینکه در سامانه جامع تجارت میزان سهمیه ارز تخصیصی باید بازنگری شود، گفت: ملاک سهمیهبندی تأمین ارز برای صنعت با احتساب ضریب 1.25 است که تصمیم گرفته شد سهمیه ارز تولیدکنندگان از 100 درصد میزان تخصیص ارز سال گذشته، به 125 درصد افزایش یابد.
⏪حمید بهزادی افزود: برخی از واحدهای تولیدی در صورت افزایش ظرفیت تولید با کمبود ارز برای واردات مواد اولیه مواجه هستند که باید ساز و کاری برای آن اندیشیده شود که واحدهای تولیدی که سقف ارزی آنها برای واردات پر شده است بتوانند برای رفع نیاز ضروری خود تخصیص ارز گرفته و با مشکل مواجه نشوند.
وی ادامه داد: حفظ وضع موجود واحدها به عنوان اولویت اول واحدهای تولیدی و تخصیص ارز برای افزایش ظرفیت تولید از جمله موارد مهمی است که در تخصیص ارز باید مدنظر قرار بگیرد.
⏪بهزادی همچنین با اشاره به تخصیص اعتبار برای پرداخت تسهیلات تبصره 18 به واحدهای تولیدی راکد اظهار کرد: واحدهای تولیدی راکد و تعطیل و یا آستانه تعطیلی میتوانند تا سقف 4 میلیارد تومان تسهیلات قرضالحسنه با کارمزد 4 درصد از محل بند الف تبصره 18 ویژه واحدهای تولیدی برای رونق تولید خود استفاده کنند.