⭕️رئیس کمیسیون امور بانکی و عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی همدان مطرح کرد:
❇️حمـایت ها از همه تولیدکنندگان باشد
⬅️رئیس کمیسیون امور بانکی و عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه برای ایجاد انگیزه جهت فعالیت بخش خصوصی باید بسترسازی شود، گفت: در حال حاضر بجز تحریمهای غرب علیه ایران، چند مشکل داخلی وجود دارد که مانع فعالیت اقتصادی بخش خصوصی است.
⏪منوچهر رضایی در گفتگو با روابط عمومی اتاق بازرگانی همدان افزود: از سال97 تاکنون تعهد ارزی مانع صادرات غیرنفتی شده و به تبع آن بخشهای دیگر از جمله تولید، بازرگانی، کشاورزی و بسیاری مشاغل دیگر را دچار مشکلات زیادی کرده است.
⬅️وی با بیان اینکه هیچ تحلیل علمی برای ایجاد تعهد ارزی وجودندارد، اظهار کرد: تنها اثر آن، زیان به اقتصاد و اشتغال کشور بوده است.
این تولیدکننده در توضیح دیگر مشکل پیش روی تولید، گفت: در بخش واردات مواداولیه و ماشینآلات موردنیاز تولید نیز سیاست مشخصی وجودندارد و از تولید تولیدکننده در این بخش حمایت نمیشود مگر در موارد خاص و برای شرکتهای خاصی که امضای طلایی دارند.
⏪عضو هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه سیاستهای انقباضی بانکها هم مشکل سوم اقتصاد و تولید کشور است، گفت: تولید بدون بانکها معنا ندارد. بانکها و مؤسسات اعتباری برای سرمایه ثابت و تأمین نقدینگی باید در کنار تولید باشند تا تولیدکننده پشتوانه و حمایت را لمس کرده و برای تولید و فعالیت اقتصادی رغبت پیدا کند.
⬅️این فعال اقتصادی تأکید کرد: سیاستهای انقباضی یکی 2سال گذشته بانکها بیشتر تولید را محدود کرده و همان منابع کم را هم عمدتاً به سمت موارد اجتماعی از جمله فرزندآوری، ازدواج و ... بردهاند.
⏪وی با تأکید بر اینکه پرداخت تسهیلات در بخش اجتماعی هم لازم و ضروری است، گفت: توجه به تولید از بین رفته، درصورتی که اگر بانکها و مؤسسات اعتباری از تولید حمایت کنند، تولیدگران با حمایت از کارگران خود، بخشی از سیاستهای اجتماعی دولت را اجرا میکنند.
رضایی با بیان اینکه سیاستهای مالیاتی نیز مشکل چهارم بخش تولید است، گفت: نگرش و نحوه نظارت سازمان امور مالیاتی برای تولید بسیار نگرانکننده شده است.
⬅️رئیس کمیسیون امور بانکی و سرمایهگذاری اتاق بازرگانی همدان ادامه داد: ما بهعنوان تولیدکننده و صادرکننده، همگی، دارای پرونده شفاف مالیاتی هستیم و برای این سازمان افراد شناسنامهدار بهحساب میآییم و همیشه پیشنهادمان به دولت این بوده که همه فشار را بر روی تولیدکننده و صادرکننده نگذارد بلکه باید بهدنبال کسانی باشند که زیرپلهای کار میکنند و فرار مالیاتی دارند.
⏪رضایی با تأکید بر اینکه با این وجود در رفتار و برخوردها چیزی غیر از شناسایی منابع جدید مالیاتی و فراریان مالیاتی میبینیم، اظهارکرد: هرروز فشار به تولیدکنندگان بیشتر میشود که ادامه این روند باعث خفگی تولید و در نهایت از بین رفتن تولید و به تبع آن کاهش منابع مالیاتی میشود.
⬅️وی وجود مشکلات در اجرای قانون بهبود فضای کسب و کار را مانع دیگر اقتصاد عنوان کرد و افزود: بندهای این قانون بسیار راهگشا هستند و اگر این قوانین با دقت اعمال شوند بر حل مسایل تولید تأثیرگذار خواهندبود.
⏪این صادرکننده همدانی با بیان اینکه اگر مشکلات نامبرده حل شوند و چشمانداز واضحی برای سرمایهگذار، تولیدکننده و صادرکننده ترسیم شود بدون تردید حوزه تولید و صادرات رونق میگیرد، اظهارکرد: اما تا زمانی که این مسایل وجود دارند فقط باید تلاش کنیم که واحدهای موجود را حفظ کنیم.
⬅️رضایی با تأکید بر اینکه فعالان اقتصادی تابع محیط پیرامون خود از جمله متغیرهای سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی هستند، بیان کرد: اقتصاد ایران دولتی است و تصمیمگیرندگان هم دولتیها هستند و اگر در برخی مراجع حضور بخش خصوصی دیده میشود این حضور تأثیرگذار نیست و عموماً افرادی هم در این بخشها مشغول هستند که جسارت و نقطهنظرات تأثیرگذار ندارند.
این فعال اقتصادی همدان ادامه داد: بنابراین دولت بسترساز تولید و تجارت است و اگر بتواند بسترهای لازم را برای بخش خصوصی مهیا کند انگیزه لازم برای فعالیت فعالان اقتصادی ایجاد میشود بیاورد.
⏪وی پیشنهاد داد که دولت تمام تصمیمات اقتصادی را با حضور و نظرِ مشورتی بخش خصوصی بگیرد زیرا در این صورت تصمیمات قابلیت اجرا داشته و برای احیا و رونق اقتصادی مثمرثمر خواهدبود.
رضایی در پاسخ به پرسشی درباره مهاجرت برخی واحدهای تولیدی به خارج از ایران هم گفت: همه زندگی تولیدکنندگان در واحد تولیدیشان خلاصه شده است.
⬅️وی ادامه داد: فعالان اقتصادی شامه تیزی دارند، فرصتها و تسهیلات مناسب را برای ادامه حیاتِ فعالیت خود شناسایی میکنند و ممکن است کشورهایی تسهیلات مناسبی برای فعالیت واحدها ارایه بدهند اما عِرق تولیدکننده به وطن خود است و امیدوارم که این اتفاق نیفتد.