⭕️در دوازدهمین نشست کمیسیون تأمین اجتماعی، مالیاتی و روابط کار مطرح شد:
❇️لزوم بررسی معضلات سامانه مودیان و ضعفهای زیرساختی آن
⏪دوازدهمین کمیسیون تأمین اجتماعی، مالیاتی و روابط کار اتاق بازرگانی همدان با حضور رئیس کمیسیون و اعضای این کمیسیون پیرامون موضوعاتی از جمله مالیات پیمانکاران، ضعفهای موضوع اوراق گام، گرفتن مالیات توام با اجرای عدالت اجتماعی، مشکلات بخشنامههای خلقالساعه، معضلات سامانه مودیان و ضعفهای زیرساختی برگزار و گفتگو شد.
⏪رئیس کمیسیون تأمین اجتماعی، مالیاتی و روابط کار اتاق بازرگانی همدان بیان کرد: سازمان تأمین اجتماعی در ارتباط با تقسیط بدهیها با مشکل مواجه شده و نامهای را از طرف اتاق بازرگانی به سازمان در ابن مورد ابلاغ خواهيم کرد.
⏪علی اکبر فلاح در رابطه با کد کارگاهی اظهار کرد: طبق مصوبه شورای گفتگو تصویب شده است که سازمان تأمین اجتماعی کد کارگاهی را از کارفرمایان طلب نکند همچنین در این خصوص حوزه دادستانی تهران از سازمان تامین اجتماعی خواسته است که این مطلب طی بخشنامه ای به کلیه ادارات تابعه سازمان جهت اجرا ابلاغ نماید.
وی ادامه داد: در حالت کلی خریدهای ادارات و سازمانها به سه دسته تقسیم میشوند که شامل خرید لوازم مصرفی جزئی، تجهیزات و لوازم و ماشین آلات و قراداد با کارگاههای ثابت که مشمول کاربرگ شماره ۳ میشوند، است و کد کارگاهی برای آنها معنی ندارد.
⏪رئیس کمیسیون تأمین اجتماعی، مالیاتی و روابط کار اتاق بازرگانی همدان تصریح کرد: بنابراین انواع خریدهایی که در بالا ذکر شد معاف از پرداخت حق بیمه هستند و فاکتورها نیز از سه نوع بالا خارج نیست.
⏪وی از همکاری سازمان تأمین اجتماعی در حوزه لیستهای هوشمند خبر داد و گفت: یکی دیگر از موارد مورد بحث این است که مواد غذایی مالیات ندارند اما سالنهای غذاخوری مالیاتهای کلان و ارزش افزوده از مردم دریافت میکنند و این موضوع باید مورد توجه و پیگیری قرار گیرد.
⏪در ادامه شیرویه جعفری نسب، نایب رئیس کمیسیون امور مالیاتی اظهار کرد: ضرورت دارد برای اشخاص حقوقی استان حداقل دو ساعت جلسه توجیهی ثبت نام در پایانههای فروشگاهی برگزار شود.
وی افزود: تعداد زیادی از شرکتها از ثبت نام در پایانههای فروشگاهی خودداری کردهاند و اگر کسی در پایانههای فروشگاهی ثبت نام نکند از هر گونه مشوق معافیت مالیاتی محروم خواهد شد.
⏪نایب رئیس کمیسیون امور مالیاتی با تاکید بر اینکه اشخاص حقوقی که گردش مالی بالایی دارد با عدم ثبت نام در سامانه زیان میبيند، تصریح کرد: تمام اشخاص حقوقی باید حسابدار و حسابرس داشته باشند و پیشنهاد میشود فعالان اقتصادی از ظرفیت دفاتر حسابداری و حسابرسی استفاده کنند.
⏪جعفری نسب عنوان کرد: صاحبان مشاغل که مدت زمان آنها تا ۱۵ مردادماه تمدید شده و زیر ۱۸ میلیارد تومان تراکنش دارند سامانه برای آنها برگ قطعی صادر و ابلاغ میکند و تمام حسابهای تجاری و غیرتجاری با گردش مالی بالا کنترل میشود.
وی درباره اظهارنامه پیش فرض بیان کرد: کسی که مقررات مالیاتی را رعایت نکند و این نکته در سیستم مشاهده شود سامانه برای او اظهارنامه تنظیم و ابلاغ میکند و یک هفته برای مراجعه شخص زمان میدهد.
جعفری نسب با اشاره به اینکه در حالت کلی ارزش افزوده ۱۰ درصد است، گفت: یکی از احکام مالیاتی ۱۰ درصد ارزش افزوده است که باید مورد توجه صاحبان مشاغل قرار گیرد.
⏪وی با اشاره به اینکه تا توسعه فرهنگی صورت نگیرد توسعه اقتصادی صورت نمیگیرد، اظهار کرد: مقرر شده است از ۱۳۸۸ تا ۱۴۰۰ قانون بودجه احکام مالیاتی رسیدگی شود.
⏪نایب رئیس کمیسیون امور مالیاتی یادآور شد: کسانی که خودرو بالای سه میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان دارند باید تا بهمن ماه به آموز مالیاتی مراجعه کنند و مازاد بر آن یک درصد مالیات عایدات سرمایه پرداخت کنند. همچنین کسانی که ملک مسکونی تا ۳۵ میلیارد تومان دارند معاف از مالیات و بالاتر از این مبلغ ۲ در هزار مالیات پرداخت میکنند.
وی در پایان مطرح کرد: مواد غذایی از ارزش افزوده معاف است و رستورانها باید از حق العمل، ارزش افزوده بگیرند و از خدماتی که ارائه میدهند نه از کل فاکتور، بنابراین انتظار میرود اتاق بازرگانی و اتاق اصناف همدان پیگیر این مسئله باشند.