⭕️در کمیسیون صادرات غیرنفتی مطرح شد
❇️کاهش صادرات نتیجه بیتوجهی به صادرات غیرنفتی
⬅️برخی مشکلات مانند تعهدات ارزی، بیتوجهی به سهمیههای تخصیصیافته به استان و برخی کمبودها مانند آب سبب زیان تولیدکنندگان و صادرکنندگان شده است.
⬅️رئیس کمیسیون صادرات غیرنفتی اتاق بازرگانی همدان با بیان اینکه قرار بر این است که سند توسعه صادرات تنظیم شود، تأکید کرد: رفع تعهدات ارزی بیشترین کمک را به رفع برخی مشکلات حوزه تولید و صادرات میکند.
⬅️به گزارش همدانپیام، خسرو طالبیرحیق با بیان اینکه در دهههای پیش و بهطور پیدرپی در استان صادرکنندگان نمونه ملی معرفی میشدند، اظهار کرد: از سال97 به بعد و پس از قانون تعهدات ارزی، تعداد صادرکنندگان نمونه ملی در همدان بسیار کم بوده است.
⬅️طالبیرحیق افزود: البته همدان همچنان صادرات دارد ولی بسیاری از صادرکنندگان، صادرات خود را از استانی دیگر انجام میدهند.
⬅️وی با تأکید بر اینکه یکی از مهمترین مشکلات استان نبود انسجام است، اظهار کرد: نمونه عینی نبود انسجام را در خامفروشی محصولات کشاورزی میتوان دید. باوجود سهم بالای همدان در تولید محصولات کشاورزی، اما صنایع تبدیلی آن بسیار کم و ناچیز است.
رئیس انجمن سیبزمینیکاران کشور ادامه داد: همدان رتبه نخست سردخانه کشور را دارد ولی صنایع تبدیلی آن در حد صفر است.
⬅️طالبیرحیق گفت: نمونه دیگر این که بر اساس مصوبه سال گذشته بنا شد 500هزارتن سیبزمینی برای کشور ذخیرهسازی احتیاطی شود که 130هزارتن از آن سهم استان شد ولی همدان فقط 45درصد از آن را جذب کرد در صورتی که از حیث سردخانه رتبه نخست کشور را داریم و ظرفیت ذخیرهسازی بالایی در استان وجود دارد.
رئیس کمیسیون صادرات غیرنفتی اتاق بازرگانی همدان ادامه داد: تا زمانی که ارز تکنرخی نشود بسیاری از مشکلات تولید و صادرات باقی میماند.
⬅️وی بیان کرد: مشکل دیگر این است که سازمان امور مالیاتی با طرح عنوان پولشویی، تمرکز فعالان اقتصادی را بهم ریخته است چون با کوچکترین مورد، بزرگترین ایراد را میگیرد در صورتی که صادرکنندگان و تولیدکنندگان باید بر کاروفعالیت تمرکز داشته باشند و امور مالیاتی هم آنها را در این مسیر یاری کند.
⬅️نایب رئیس کمیته کشاورزی اتاق بازرگانی تویسرکان هم با تأکید بر اینکه استان در بخش زیرساختها مشکلات اساسی دارد، گفت: محور توسعه استان کشاورزی است پس باید بر روی قابلیتهای صادراتی آن بررسی شود.
⬅️حرآبادی ادامه داد: رشد صادرات منفی است که علت آن باید بررسی شود.
⬅️این عضو اتاق بازرگانی همدان با بیان اینکه بخش کشاورزی باغبانی و زراعت است، گفت: عمده زراعت استان به سیبزمینی و سیر اختصاص دارد که کارهای خوبی در این بخشها انجام شده ولی باغبانی استان هنوز کاملاً سنتی است و تعداد بسیار محدودی هستند که از روشهای نوین استفاده میکنند.
⬅️وی با بیان اینکه سال گذشته در فستیوال گردوی ترکیه شرکت کردیم، گفت: در این فستیوال از 11کشور دنیا حضور داشتند و همه انگیزه داشتند با ما و روش باغبانی ما آشنا شوند، حتی یک محقق 7ساعت مسیر را تا فستیوال بهخاطر آشنایی با بنده و نحوه باغبانی در تویسرکان آمده بود ولی من بعد از حضور در فستیوال حرفی برای گفتن نداشتم چون تکنولوژی خاصی در اختیار نداشتیم.
⬅️این کشاورز با تأکید بر اینکه زیرساختی در تویسرکان نداریم که بتوانیم آن را معرفی کنیم، اظهار کرد: سال گذشته بهخاطر کمآبی 3هزار درخت گردو در تویسرکان خشک شد و این ظلم بزرگی به باغدارانی است که 300سال درختانی که از گذشتگان به ارث برده و را حفظ کرده بودند.
⬅️حرآبادی با بیان اینکه گردوی تویسرکان تنها گردوی دنیا با گرید80 است، گفت: بهترین گردوی دنیا نهایتاً دارای گرید18 است و این تفاوت تنها بهدلیل عرض جغرافیایی است.
⬅️کشاورز تویسرکانی با تأکید بر اینکه در برابر دیگر گردوهای دنیا قیمت گردوی تویسرکان چندبرابر ارزش دارد، بیان کرد: دولت اگر به وظایفش عمل کند، بخش خصوصی با چنگ و دندان از اموال خود محافظت میکند.
┄┄┅┅┅❅????????❅┅┅┅┄
◀️ روابطعمومی اتاق بازرگانی،صنایع،معادن و کشاورزی همدان